hola

La Corporació de Santa Perpètua ha aprovat una proposició de rebuig a la decisió del president del Govern espanyol de cedir "davant el xantatge del Regne del Marroc i consumar la traïció al poble Sahrauí". Els grups municipals d'SPEC, Republicà i Cs van donar suport a aquesta proposta de l'entitat SPSolidària mentre que el PSC es va abstenir. Una representació de la comunitat sahrauí del municipi va assistir al Ple.

La proposició demana al Govern de l'Estat Espanyol que assumeixi la seva responsabilitat històrica i legal com a potència colonitzadora del Sàhara i iniciï totes les accions necessàries per iniciar converses de negociació que facin possible l'alto el foc immediat, per tal de donar pas a les negociacions necessàries per garantir el referèndum d'autodeterminació, tal i com preveuen els acords i resolucions de Nacions Unides.

La proposició també demana al Govern de la Generalitat que es posicioni fermament al costat de la legalitat internacional i a favor del dret a l'autodeterminació del poble Sahrauí i traslladi al Parlament de Catalunya la mateixa posició. La proposta municipal fa una crida urgent a totes les forces polítiques, a tot el poble de Catalunya, entitats, organitzacions, ONG's i al poble en general, per a què tots pressionem al govern de l'Estat Espanyol per a què retiri la seva posició, assumint les seves responsabilitats, responsabilitats que no prescriuen, d'erradicar el colonialisme del Sàhara Occidental de conformitat amb la Carta de les Nacions Unides, especialment en allò que respecta al dret a l'autodeterminació dels pobles.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va agrair la presència de representants sahrauís a la sessió plenària i va destacar que "són moments difícils per al poble sahrauí". També va destacar el compromís municipal a continuar col·laborant amb projectes solidaris amb el Sàhara.

El portaveu del grup municipal socialista, Pere Garcia, va posar en valor "el treball de SPSolidaria amb el Sàhara" però va afirmar que no podien aprovar la proposició "en els termes" que estava redactada la proposta. També va expressar que "no hi ha hagut un canvi de posició" sobre el Sàhara per part del govern espanyol.

La portaveu del grup municipal republicà, Montse Vinyallonga, durant el torn de precs i preguntes va agrair la presència de SPSolidària i de sahrauís i va afirmar que compartia la seva lluita. A més els va animar a participar en política.
La Corporació expressa la solidaritat amb la Delegació a Catalunya del Front Polisari i demana a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i al Fons Català de Cooperació que redoblin els esforços de solidaritat i cooperació amb els refugiats Sahrauís i el poble Sahrauí sotmès per l'ocupació del exèrcit marroquí. També sol·licita a les diferents agències de la cooperació i la solidaritat internacional, especialment la Agencia Española de Cooperación, l'impuls i el manteniment del seus compromisos d'ajut humanitari, el recolzament a la defensa dels drets de la població ocupada i a la garantia de supervivència de la població refugiada donant així compliment al Dret Internacional Humanitari.


Foto: Una representació de la comunitat sahrauí del municipi va assistir al Ple / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política