hola

El Ple de l'Ajuntament, amb l'abstenció de Cs, ha aprovat una proposició per compensar als usuaris que pateixen l’impacte dels preus de l’energia i la reducció excepcional del 50% de la targeta de transport T-usual per compensar la gent treballadora amb menys recursos que l’utilitza. L'Ajuntament de Santa Perpètua considera que cal actuar amb urgència "sobre els injustificables beneficis de les elèctriques, que en temps de guerra multipliquen els seus guanys gràcies a un mercat elèctric dissenyat a la seva mida i que imposa a la ciutadania factures desorbitades". En aquest sentit és "improrrogable" la posada en marxa de l’Energètica Pública Catalana i la dinamització de les comunitats energètiques per contribuir a un nou model energètic més sostenible i menys dependent dels combustibles fòssils; i d’altre protegir a les famílies perquè puguin afrontar la pujada de la llum. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament instarà el govern de la Generalitat a aprovar una proposició de llei de modificació de la Llei 5/2020 de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient.

El grup municipal de Cs ha argumentat la seva abstenció en el fet que no està a favor de crear nous impostos perquè sempre acaben repercutint en la població. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va subratllar que les empreses subministradores d'energia han d'invertir en les famílies que ho necessiten amb el seu superàvit i que aquesta és la intenció de la proposta aprovada.


Foto: El Ple d'abril reclama la reducció excepcional de la targeta de transport T-usual / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Raül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor
19 Abr 2024 11:33 - RedaccióRaül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor

L’economista, escriptor, analista i polític català, Raül Romeva, presenta el seu nou llibre Idiota! [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política
La plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República
12 Abr 2024 11:16 - RedaccióLa plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República

La plaça de les Tretze Roses acollirà el diumenge 14 d’abril l’acte institucional de commemoració [ ... ]

Política