hola

La nova reforma laboral que es va posar en marxa a finals de març del 2022 va centrar el passat 3 de juny la xerrada organitzada per Santa Perpètua en Comú al restaurant de la Granja Soldevila amb la participació d’Aina Vidal, diputada d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats i una de les autores de la reforma.

L’objectiu de la xerrada va ser, no només explicar la reforma laboral i el seu contingut, sinó també “posar en valor les dades que estem obtenint, ja que a tot arreu estem veient que l’atur baixa i que es dispara la contractació indefinida”, tal com va explicar la diputada. Aina Vidal va afirmar que “estem contentes que estigui funcionant aquesta reforma” i que d’aquesta, per ella, es destaquen tres punts clau: la fi de la temporalitat, les alternatives a l’acomiadament i la negociació col·lectiva.

Aina Vidal va exposar que la reforma laboral sobre tot “té cara de jove i de dona”, ja que es dirigeix a l’arrel de les problemàtiques que tenien principalment aquests dos col·lectius. Per exemple, per primera vegada moltes generacions de joves veuran “per primera vegada a la seva vida un contracte indefinit”. Vidal va assegurar que “no podem ser encara triomfalistes perquè estem a la cua a Europa en termes d’atur juvenil però des del 2011 que no teníem unes dades així de positives en aquest aspecte”.

Un dels canvis més significatius pel que fa als col·lectius joves és la substitució del contracte en pràctiques per dues noves modalitats formatives. A més, Aina Vidal ha afirmat que les pràctiques no remunerades segueixen dins del sistema educatiu però que “crearem el nou Estatut del Becari que, entre d’altres, inclourà que no hi hagi pràctiques sense un contracte de per mig, ja que necessitem regular la situació de falsos becaris”.

La presidenta de Santa Perpètua en Comú, Isabel Garcia, va agrair la presència de l’Aina Vidal i va valorar l’impuls de la nova reforma laboral, ja que “estem veient que gràcies a la reforma l’atur està baixant a Santa Perpètua i tenim dades molt positives”.


Foto: La diputada Aina Vidal, al centre de la imatge / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política