hola

La nova reforma laboral que es va posar en marxa a finals de març del 2022 va centrar el passat 3 de juny la xerrada organitzada per Santa Perpètua en Comú al restaurant de la Granja Soldevila amb la participació d’Aina Vidal, diputada d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats i una de les autores de la reforma.

L’objectiu de la xerrada va ser, no només explicar la reforma laboral i el seu contingut, sinó també “posar en valor les dades que estem obtenint, ja que a tot arreu estem veient que l’atur baixa i que es dispara la contractació indefinida”, tal com va explicar la diputada. Aina Vidal va afirmar que “estem contentes que estigui funcionant aquesta reforma” i que d’aquesta, per ella, es destaquen tres punts clau: la fi de la temporalitat, les alternatives a l’acomiadament i la negociació col·lectiva.

Aina Vidal va exposar que la reforma laboral sobre tot “té cara de jove i de dona”, ja que es dirigeix a l’arrel de les problemàtiques que tenien principalment aquests dos col·lectius. Per exemple, per primera vegada moltes generacions de joves veuran “per primera vegada a la seva vida un contracte indefinit”. Vidal va assegurar que “no podem ser encara triomfalistes perquè estem a la cua a Europa en termes d’atur juvenil però des del 2011 que no teníem unes dades així de positives en aquest aspecte”.

Un dels canvis més significatius pel que fa als col·lectius joves és la substitució del contracte en pràctiques per dues noves modalitats formatives. A més, Aina Vidal ha afirmat que les pràctiques no remunerades segueixen dins del sistema educatiu però que “crearem el nou Estatut del Becari que, entre d’altres, inclourà que no hi hagi pràctiques sense un contracte de per mig, ja que necessitem regular la situació de falsos becaris”.

La presidenta de Santa Perpètua en Comú, Isabel Garcia, va agrair la presència de l’Aina Vidal i va valorar l’impuls de la nova reforma laboral, ja que “estem veient que gràcies a la reforma l’atur està baixant a Santa Perpètua i tenim dades molt positives”.


Foto: La diputada Aina Vidal, al centre de la imatge / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política