hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat una proposició on es compromet a ampliar el pressupost municipal en matèria de polítiques LGTBI+. L'acord garanteix les condicions perquè les polítiques LGTBI+ es prioritzin i es consolidin a través del futur Primer Pla Local LGTBI+, per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

La Corporació es compromet a continuar treballant per a què Santa Perpètua de Mogoda "sigui un lloc segur i amable en el qual viure la diversitat sexual, afectiva i de gènere de manera plena i normalitzada fomentant actituds positives, de suport i de no discriminació cap a les persones LGTBI+". Així mateix possibilitarà espais i llocs de trobada i relació, així com el desenvolupament del teixit associatiu LGTBI+.

La proposició també preveu desenvolupar i consolidar els serveis municipals d’informació i atenció a persones LGTBI+ assegurant que es destinen prou recursos econòmics i personal tècnic especialitzat per garantir informació, atenció i assessorament sobre salut, treball, habitatge i recursos per a persones LGTBI+, així com suport i acompanyament jurídic i psicològic.

El Ple també es compromet a desenvolupar polítiques de prevenció de la LGTBI+fòbia i Dotar, en l'àmbit de l’atenció en violències, de recursos al SAI (Servei d’atenció integral a persones LGTBI+) local i/o comarcal, per a garantir a les persones LGTBI+ que pateixen o es troben en risc de patir qualsevol classe de violència o discriminació el dret a rebre de manera immediata una protecció integral, real i efectiva.

Per últim, la proposta inclou desplegar estratègies per a la promoció dels drets laborals de les persones LGTBI+ tals com: l’adaptació i millora de la capacitat de resposta dels serveis d’inserció laboral; la incorporació a les convocatòries de subvencions criteris d’igualtat d’oportunitats; la incorporació de la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere en programes municipals d’ocupació i d’inserció laboral adreçats a col·lectius vulnerables.

Durant la sessió, la regidora d'Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, va informar que la intenció és que el Primer Pla Local LGTBI+, per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere s'aprovi durant un proper Ple Municipal.La regidora també va explicar que, "malgrat no s'hagi aprovat encara aquest Pla, algunes accions ja s'estan portant a terme com són la formació de polítics i tècnics" i va anunciar que també s'oferirà formació al personal de l'Atenció Primària, en concret del CAP la Florida.

Aquestes manifestacions las va fer la regidora d'Igualtat arran d'una intervenció de la portaveu del grup republicà en precs i preguntes. Montse Vinyallonga va afirmar que "el nostre deure és continuar treballant per un municipi segur, on viure la diversitat sexual, afectiva i de gènere no suposi una amenaça per a ningú.”


Foto: Campanya municipal Estima com vulguis / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política