hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat una proposició on es compromet a ampliar el pressupost municipal en matèria de polítiques LGTBI+. L'acord garanteix les condicions perquè les polítiques LGTBI+ es prioritzin i es consolidin a través del futur Primer Pla Local LGTBI+, per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

La Corporació es compromet a continuar treballant per a què Santa Perpètua de Mogoda "sigui un lloc segur i amable en el qual viure la diversitat sexual, afectiva i de gènere de manera plena i normalitzada fomentant actituds positives, de suport i de no discriminació cap a les persones LGTBI+". Així mateix possibilitarà espais i llocs de trobada i relació, així com el desenvolupament del teixit associatiu LGTBI+.

La proposició també preveu desenvolupar i consolidar els serveis municipals d’informació i atenció a persones LGTBI+ assegurant que es destinen prou recursos econòmics i personal tècnic especialitzat per garantir informació, atenció i assessorament sobre salut, treball, habitatge i recursos per a persones LGTBI+, així com suport i acompanyament jurídic i psicològic.

El Ple també es compromet a desenvolupar polítiques de prevenció de la LGTBI+fòbia i Dotar, en l'àmbit de l’atenció en violències, de recursos al SAI (Servei d’atenció integral a persones LGTBI+) local i/o comarcal, per a garantir a les persones LGTBI+ que pateixen o es troben en risc de patir qualsevol classe de violència o discriminació el dret a rebre de manera immediata una protecció integral, real i efectiva.

Per últim, la proposta inclou desplegar estratègies per a la promoció dels drets laborals de les persones LGTBI+ tals com: l’adaptació i millora de la capacitat de resposta dels serveis d’inserció laboral; la incorporació a les convocatòries de subvencions criteris d’igualtat d’oportunitats; la incorporació de la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere en programes municipals d’ocupació i d’inserció laboral adreçats a col·lectius vulnerables.

Durant la sessió, la regidora d'Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, va informar que la intenció és que el Primer Pla Local LGTBI+, per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere s'aprovi durant un proper Ple Municipal.La regidora també va explicar que, "malgrat no s'hagi aprovat encara aquest Pla, algunes accions ja s'estan portant a terme com són la formació de polítics i tècnics" i va anunciar que també s'oferirà formació al personal de l'Atenció Primària, en concret del CAP la Florida.

Aquestes manifestacions las va fer la regidora d'Igualtat arran d'una intervenció de la portaveu del grup republicà en precs i preguntes. Montse Vinyallonga va afirmar que "el nostre deure és continuar treballant per un municipi segur, on viure la diversitat sexual, afectiva i de gènere no suposi una amenaça per a ningú.”


Foto: Campanya municipal Estima com vulguis / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política