hola

Adoptar una política de tolerància zero amb el frau, i establir un sistema de control intern dissenyat per prevenir i detectar, dins d’allò possible, qualsevol actuació fraudulenta i, en el seu cas, corregir-ne les conseqüències són els objectius del Pla de Mesures Antifrau i el nou reglament de Control Intern que va aprovar ahir per unanimitat el Ple de la Corporació de Santa Perpètua.

L'objectiu del Govern Municipal és reforçar, dins de l’àmbit de les seves competències, la política antifrau en el desenvolupament de les seves funcions. Amb aquesta proposta es vol manifestar "el compromís amb els estàndards més alts en el compliment de les normes jurídiques, ètiques i morals i l’adhesió als més estrictes principis d’integritat, objectivitat i honestedat, de manera que la seva activitat sigui percebuda per tots els agents que s’hi relacionen com oposada al frau i la corrupció en qualsevol de les seves formes". Aquesta normativa es vol consolidar una cultura que desmotivi qualsevol activitat fraudulenta i que en faciliti la prevenció i detecció, tot promovent el desenvolupament de procediments efectius per a la gestió d’aquests supòsits. El tinent d'alcaldia de l'Àrea de presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va avançar que l'Ajuntament de Santa Perpètua també treballa en l'elaboració d'un Codi ètic de bon govern.

Modificació de crèdit

El Ple de la Corporació, celebrat ahir, va aprovar una modificació de crèdit per un import de gairebé mig milió d'euros. Principalment s'incrementen les partides destinades al pagament del subministrament elèctric i de gas, la renovació de la zona d'skate park, i per a la creació del futur Museu del Treball i la Indústria Viva. La proposta va comptar amb el vot favorable de l'equip de govern (SPEC i PSC) i l'abstenció dels grups de l'oposició (Republicà i Cs).

La despesa del subministrament d'electricitat s'incrementa en 127.000 euros i la de gas en 44.000 euros. El tinent d'alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va manifestar que el "sobrecost" del preu de l'electricitat i el gas "ens obliga a realitzar aquesta modificació perquè no arriben al final de l'exercici".

Macias també va avançar que properament es licitarà la nova zona d'skate park "que s'ha treballat amb la participació directa d'un conjunt de nois i noies del municipi". La instal·lació s'ubicarà en el parc dels Ametllers. L'edil va informar que el finançament de la modificació d'aquest crèdit es finança bàsicament per romanent de tresoreria.

Declaració de la Junta de Portaveus

Abans de l'inici del Ple, l'alcaldessa Isabel Garcia va donar lectura a una Declaració de la Junta de Portaveus en relació als fets a la frontera de Melilla amb el Marroc del passat 24 de juny, a proposta de l’entitat local Santa Perpètua Solidària (SPS). La declaració va comptar amb el suport dels grups municipals de SPEC, Republicà, i Cs.

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha condemnat la pèrdua de vides humanes a la frontera d'Espanya amb el Marroc i l'actuació de les forces de seguretat marroquines que van conduir a aquest tràgic desenllaç. També insta al Govern de l’Estat a garantir una atenció sanitària adequada i de qualitat a totes les persones hospitalitzades arran d’aquesta tragèdia que es trobin en sòl espanyol.

Així mateix, insta al Govern de l’Estat a habilitar l'accés a les oficines establertes a les fronteres de Ceuta i Melilla per a les persones que manifestin la voluntat de sol·licitar protecció internacional.

I per últim insta als grups polítics del Congrés de Diputats l’obertura de manera immediata d’una investigació independent per aclarir aquesta tragèdia humana i derivar les responsabilitats polítiques i penals corresponents en col·laboració amb les delegacions diplomàtiques de la Unió Europea presents en territori marroquí.

La proposta assenyala que "els esdeveniment que es van produir el passat 24 de juny del 2022 a la frontera entre Nador i Melilla, al Marroc, són un violent recordatori del fracàs de les polítiques migratòries de la Unió Europea (UE)" i que "la mort de 37 essers humans, de forma violenta i amb menyspreu profund per la vida i la dignitat de les persones, és un fet que ha de ser respost amb la contundència que la gravetat dels mateixos mereix".

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va agrair als representants de Santa Perpètua Solidaria la seva presència al Ple en suport a aquesta proposta i va mostrar la seva solidaritat amb les víctimes.


Foto: Sessió plenària del mes de juny / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política