hola

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, dues d'elles relacionades amb l'educació. El Ple va aprovar una proposició que defensa una Formació Professional digna i de qualitat i insta a la Generalitat a augmentarl’oferta de Cicles Formatiu de Grau Bàsic, Grau Mitjà i Grau Superior, a Santa Perpètua de Mogoda, aconseguint diversificar les famílies professionals actuals. Els grups municipals defensen augmentar les places públiques i destinar els recursos necessaris, incrementar la inversió i combatre les desigualtats. La proposta també reclama fer públic el mapa de l’oferta de cicles formatius a tota Catalunya i elaborar un mapa de necessitats formatives al territori, prèvia prospecció del mercat i consulta al municipi així com elaborar un Pla contra l’abandonament escolar prematur, especialment en els cicles formatius de grau mig. La Corporació reclama al Departament d’Educació que estudii una modificació dels criteris de prioritat en l’accés a la FP i garanteixi la continuïtat formativa a l’alumnat escolaritzat als ensenyaments obligatoris o als PFI que segueix l’itinerari formatiu que estableix la mateixa Administració educativa.També es demana que destini els recursos necessaris per reforçar el suport als docents i als professionals del sistema educatiu, oferint-los formació permanent més adequada, i abaixar les ràtios. També reforçar els sistemes d’orientació i acompanyament a l’escolaritat i al llarg de la vida. La proposta demana establir un sistema de beques integral i equitatiu que contempli les necessitats i les despeses de l’estudiant de formació professional, aportant fons propis com a Generalitat que complementin i facin augmentar els fons de la convocatòria estatal del Ministeri.

L'altra proposta de tema educatiu està relacionada amb la implementació d’un pla urgent de climatització dels centres educatius de Santa Perpètua de Mogoda per pal·liar els efectes de la inèrcia climàtica de les aules i els efectes de les altes temperatures en els mesos de més calor. La proposta arriba després de la situació viscuda aquest curs.S'insta a la Generalitat de Catalunya a presentar als fons europeus Next Generation un projecte de millora de l’eficiència energètica dels edificis educatius del nostre municipi, que comporti millores en l'aïllament tèrmic i acústic de les façanes, millores en la climatització dels tancaments, instal·lació d’aparells de climatització basats en tecnologies ecològiques/sostenibles i instal·lació de plaques fotovoltaiques.De la mateixa manera, es demana a la Diputació de Barcelona que estudiï l'obertura d’una línia de suport econòmic als ajuntaments per a habilitar petits «refugis climàtics» als patis de les escoles: punts d’ombra, fonts per hidratar-se i refrescar-se i zones d’esbarjo fora de la irradiació solar directe.

Els grups municipals tambévanpresentar  altres dues proposicions. Una  sobre la prevenció d’incendis i desenvolupament del medi rural a Catalunya a través de la qual es demana a la Generalitat que continuï treballant en la taula amb el món local per promoure l'estudi d'un disseny territorial que promogui la repoblació de tot el territori de Catalunya impulsant mesures que augmentin l'equitat, la qualitat dels serveis i la connectivitat interterritorial. Una de les premisses haurà de ser la gestió dels boscos fomentant la cultura forestal i promovent el paisatge en mosaic. Es demana a la Generalitat que augmenti els recursos destinats al sector primari i a les dotacions de bombers que lluiten contra els incendis i així mateix més campanyes de prevenció així com de les multes per negligències. En aquest sentit, insta a revisar les sancions i penes per delictes relacionats amb els incendis forestals.

La quarta proposició va mostrar el suport de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda a la Llei Orgànica 2/2022, de 21 de març, de millores de protecció de les persones òrfenes víctimes de la violència de gènere. Es comprometrà a informar la població del nou supòsit de no subjecció, referent a l’Impost sobre l’Increment de valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, recollit en l’esmentada llei. Al mateix temps demana el Govern de la Generalitat a seguir compromès en la lluita contra la violència masclista creant, liderant i aprovant, amb els recursos necessaris, un Pacte Català contra la Violència Masclista, tal i com s’establia en la Moció aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 22 de desembre de 2016.


Foto: Institut Escola Santiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política