hola

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos al Pla d’inversions, dotat amb més de dotze milions d’euros i que el Consistori està executant durant aquest mandat. El vídeo inclou les imatges virtuals d’algunes d’aquestes actuacions, que “suposaran una important millora per a la qualitat de vida de la ciutadania perpetuenca”, segons ha explicat l’alcaldessa, Isabel Garcia. El Museu del Treball i la Indústria Viva, la rehabilitació de la rectoria de l’església de Santiga, la renovació de parcs infantils, la creació del parc d’aigua, del de cal·listènia i del nou skate park, la pèrgola fotovoltaica, la creació de nous aparcaments i l’asfaltat i la urbanització de carrers, la nova nau de Mogoda Serveis, les millores de la Biblioteca i la nova ubicació de l’OAC al Mercat Municipal són alguns dels projectes que es presenten.

L’alcaldessa ha explicat que “el Pla d’inversions municipal inclou projectes de millora i transformació urbana en la majoria dels barris de la ciutat i en diferents àmbits com ara la cultura, els esports, el lleure, l’energia, la mobilitat sostenible, l’accessibilitat urbana, els serveis a la ciutadania i el patrimoni històric”. Garcia ha recordat l’excepcionalitat de l’execució d’aquests projectes, condicionats per la pandèmia que ha comportat que totes les inversions s’hagin de realitzar en el darrer tram del mandat. “A més de l’endarreriment comporta un doble perjudici que és l’increment dels preus i la menor disponibilitat de moltes empreses amb la reactivació de projectes a tots els municipis”, ha asseverat la primera edil.

L’alcaldessa ha explicat que el Pla suposarà un reimpuls de la ciutat i una bona eina per contribuir a la recuperació econòmica, social i ambiental de Santa Perpètua. “Aquesta Santa Perpètua que dibuixem a l’audiovisual i que en poc temps serà una realitat ens engresca a continuar treballant per les persones del nostre municipi, pel seu benestar i qualitat de vida i per reivindicar l’orgull de pertànyer al nostre municipi”, ha assenyalat Isabel Garcia que tanca l’audiovisual recordant que es presenten “nous equipaments i millores urbanes al servei de la ciutadania, posant les necessitats de les persones en el centre de l’acció política” i afegeix “per una ciutat més verda i oberta, més amable, més culta, més saludable i sostenible. Santa Perpètua avança amb pas ferm!”.

L’audiovisual, creat per l’empresa Animation Box, es pot veure al canal youtube de l’Ajuntament i té una durada de cinc minuts. El document recull quinze dels projectes més emblemàtics del Pla d’inversions i s’inicia amb l’àmbit de la cultura i el patrimoni amb el nou Museu del Treball i de la Indústria Viva (MTIV), actuació subvencionada pels fons FEDER de la Unió Europea que reivindica el passat agrícola i destaca el present industrial i innovador alhora que ret homenatge a les dones treballadores a la plaça del 8 de març. El MTIV tindrà com a seu principal el Vapor i com a centres radials, la Granja Soldevila i l’església de Santiga, amb la rehabilitació actual de la Rectoria, que també es presenta al vídeo.

El segon bloc el protagonitzen les reformes parcial del parc de Rosa Sensat i total del del Centre Cívic La Florida, juntament amb el nou parc d’aigua, un espai lúdic i familiar del que es presenten imatges virtuals i que es posarà en marxa la propera setmana.

El nou parc de cal·listènia i les imatges virtuals del nou skate park a l’aparcament del parc dels Ametllers formen el següent bloc, dos projectes que han estat consensuats i dissenyats amb les aportacions de les persones usuàries.

També es presenta una imatge virtual de la pèrgola fotovoltaica que s’instal·larà a a l’aparcament de Puig i Cadafalch i que tindrà la particularitat que combinarà la generació d’energia verda amb un nou espai social i cultural.

La reurbanització de carrers de la Florida, l’asfaltat de carrers a diferents barris, els projectes de transformació d’eixos cívics i comercials, l’aparcament del carrer de València, ja estrenat, i la urbanització dels carrers de sant Antoni i de la Creueta també es destaquen, juntament amb la construcció de les noves dependències de Mogoda Serveis a l’avinguda de mossèn Jacint Verdaguer.

Els projectes d’adequació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) a les dependències que ocupava el supermercat del Mercat Municipal i la reforma de la Biblioteca Municipal Josep Jardí tanquen els projectes destacats a l’audiovisual.

El Pla d’inversions inclou quatre grans línies d’actuació: l’accessibilitat i millora d’habitatges, d’equipaments i de l’espai públic i l’administració sostenible i intel·ligent i els projectes del Pacte de Ciutat acordat per tots els grups municipals per afrontar les conseqüències econòmiques i socials causades per la pandèmia de la Covid-19.

Enllaç al vídeo


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política