hola

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat de la comarca, segons ha exposat en un comunicat. "Aquesta via permetrà descongestionar l'AP7, el que implicarà una reducció de la contaminació que patim a Santa Perpètua, a més de la reducció de l'accidentalitat de la via". segons explica el cap de llista socialista, Pere García. El PSC també critica la negativa del president de la Generalitat a participar de l'anunci de l'acord que es va fer públic el 10 de juny entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), la Generalitat i els ajuntaments de Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès. En aquest sentit recorda que el Govern de Catalunya "n'ha sigut part activa" i que la seva absència, "només es pot entendre com una maniobra en clau partidista". El Parlament aquest mes també ha aprovat una moció presentada pel PSC per donar suport a la creació d'aquesta nova infraestructura.

"La ciutadania de Santa Perpètua així com la de la resta de la comarca, a més dels agents econòmics i socials, necessiten desbloquejar una infraestructura que fa trenta anys que és pendent. Si volem unes ciutats més verdes i menys contaminades, cal apostar per treure vehicles de dins del nucli urbà. Si volem un territori competitiu i ben connectat, ens cal tenir sortides directes a les principals vies de comunicació. I aquest acord suposa un pas imprescindible per poder avançar en aquesta direcció", segons afirma Pere García. El PSC recorda que l'acord està basat en diferents plans aprovats en els darrers anys, com el Pla Territorial parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona o el Pla Específic de Mobilitat del Vallès. Documents consensuats en l'àmbit del territori i aprovats pels respectius òrgans.

Pere García destaca que "el mateix 10 de juny, el Ministeri també va anunciar la realització d’un seguit d’actuacions en diferents punts de l’AP-7, la majoria dels quals es concentren en l’àmbit del Vallès, tendents a millorar la capacitat i funcionalitat d’aquesta autopista que en els darreres temps i arrel de l’alliberament dels peatges ha vist incrementats els seus nivells d’utilització de forma molt important, arribant a nivells d’esgotament de la seva capacitat al llarg d’una bona part de períodes horaris." "Per això -afegeix- és tan important la construcció de la Ronda Vallès"

Entre aquestes actuacions destaca la millora de la connexió entre la C-58 i l’AP-7 en sentit sud, la reordenació d’accessos i la millora de la connexió de l’AP-7 amb la B-30, l’augment de la capacitat de dos a tres carrils per sentit en el tram entre Montmeló i Parets, la millora de les connexions amb la C-60, "o la millora de la funcionalitat de l’enllaç de Santiga, que ha de permetre augmentar significativament la capacitat d’absorció del transit viari de l’AP-7", detalla el candidat socialista. Afegeix que "la via garanteix un disseny adaptat a les necessitats específiques i als requeriments d'integració urbana dels municipis afectats, a més de garantir la màxima integració paisatgística i territorial de la via i els seus enllaços, reduint al mínim l'afectació ambiental".


Foto: Cues a l'AP7 al terme municipal de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política