hola

Ciutadans (Cs) defensa una “Diada de Catalunya oberta, inclusiva i integradora, una Diada veritablement catalana, no nacionalista”, segons ha expressat en un comunicat.  Amb aquesta idea, el partit ha decidit recuperar la seva proposta que el Dia de Catalunya se celebri el 23 d'abril coincidint amb la Diada de Sant Jordi. En aquest sentit, l'agrupació local de Ciutadans a Santa Perpètua instal·larà l'11 de setembre una carpa informativa on es repartiran roses taronges i fulletons explicant la proposta.

L'objectiu és, segons el portaveu del partit liberal a l’Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, que “tots i cadascú, sense excepció, puguem gaudir d'una Diada de Catalunya veritablement inclusiva, un dia per a tots els catalans que no exclogui a ningú i que no inciti a l'enfrontament amb la resta d’Espanya”.

La formació qüestiona que "els catalans no puguin tenir un Dia de la Comunitat que no alimenti la confrontació i proposa aprofitar un dia com Sant Jordi que s'ha anat consolidant amb els anys com una festa universal". Romero assegura que “l'11 de setembre no és una festa per a tots els catalans, sinó una festa del nacionalisme que parteix d'un falsejament de la història i que pretén colar-li a la societat catalana la farsa que va perdre la seva sobirania i l'ha de recuperar, quan gaudeix d'ella més que mai en el si d'una democràcia consolidada”.

Cs manifesta que “som conscients que en l'actual situació és imprescindible visibilitzar a la Catalunya real: en les institucions, en els mitjans i, sobretot, al carrer. Per això, hem decidit fer de la necessitat virtut i no amagar-nos en una data que els nacionalistes han convertit en una festa sectària i excloent”. Kevin Romero ha conclòs anunciant que, com cada any, no assistiran a l’acte organitzat per l’ajuntament però que “sortim al carrer l'11 de setembre perquè ens sembla el dia perfecte per a reivindicar que la Diada de Catalunya se celebri, d'ara endavant, per Sant Jordi”.


Foto. Carpa de Cs a la pista coberta durant Sant Jordi / Cs Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política