hola

El Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) 2020, que inicialment va comptar amb 78 accions i un pressupost d'1,8 milions d'euros, ha permet una reducció del 30% d'energia i del 32% d'emissions de CO2, molt per sobre dels objectius proposats com a consums i emissions del propi Ajuntament, que preveia reduir un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle en aquells àmbits on el consistori té competències. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, va donar compte en la darrera sessió plenària del tancament del PAES 2020 que s'ha desplegat amb la participació de grans col·lectius i entitats i va afirmar que "Santa Perpètua es troba en molt bones condicions per poder aconseguir els nous objectius de reducció del 55% per al any 2030". Va afegir que "aquesta situació és gràcies a la dedicació i de les accions fetes que van des de les grans inversions municipals, als nens i nenes de les escoles públiques de Santa Perpètua... passant pels treballadors públics de l’Ajuntament ,les empreses o les famílies perpetuenques".

El regidor va avançar que es preparen els nous objectius del nou pla d’acció 2030, i que es vol incorporar la participació de la ciutadania i de les entitats en la seva redacció, "on sumarem esforços amb la resta d’estratègies transversals de les que disposa o impulsa l’Ajuntament" com el Pla de Mobilitat, el Pla director del verd urbà i la biodiversitat, el Pla d'emergència en situació de sequera, el Pla Director d’aigua regenerada, el Pla de gestió de residus, el Pla d’Acció Millora de la Qualitat de l’Aire, el Pla local de Salut, el CREVE i nou servei municipal de la Xarxa pública d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics.

També va anunciar el pla de desplegament d'instal·lacions fotovoltaiques que "permet estar interpel·lant directament a la ciutadania i les entitats locals per constituir en les properes setmanes les primeres comunitats energètiques d’autoconsum compartit a Santa Perpètua” i va afegir que "el dret i la sobirania energètica serà la columna vertebral per lluitar contra el canvi climàtic i el pervers i especulatiu model de mercat energètic".

L'edil va afirmar que "l'emergència climàtica i les crisis energètiques, ja les tenim aquí, i ens calen fer grans canvis en els models de producció, distribució, mobilitat i estil de vida per poder sobreviure als efectes ambientals i socials que provocarà l'escalfament global" i va insistir que "cal implicar totes les administracions públiques i involucrar a la ciutadania per a que conjuntament realitzem aquests canvis".

 

Foto: Sergi Hernández durant la seva intervenció en el darrer Ple Municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política