hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix a la commemoració anual del 31 d’octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura. El Consistori durà a terme anualment, des d’aquest 2022, tots aquells actes, activitats o accions de difusió del 31 d’octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura.

La nova Llei de Memòria Democràtica aprovada per les Corts Generals recull aquesta commemoració i també declara el 8 de maig de cada any com a Dia de record i homenatge als homes i dones que patiren l’exili a conseqüència de la Guerra Civil i la Dictadura.

La Corporació ha aprovat per unanimitat una proposició en relació a aquest homenatge i on afirma que "comparteix els principis de veritat, justícia, reparació i garanties de no repetició que han de presidir les polítiques públiques relatives a la memòria democràtica". Segons el Ple, "la commemoració d’aquests dies de record contribueix, mitjançant el record i la pedagogia, a assegurar la no repetició d’esdeveniments com els esmentats, contribuint a mantenir viu el record del significat i la transcendència dels fets commemorats, i de la dignitat de les víctimes, tant entre la ciutadania actual com en el futur".


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política