hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat una proposició que insta al Govern de la Generalitat de Catalunya a destinar el 25% del pressupost sanitari a l’Atenció Primària, tal com recomana l’OMS. La proposta demana que una vegada assolit aquest percentatge, s'incrementi de forma progressiva els recursos materials i personals per donar resposta a les necessitats de la ciutadania en el seu accés al dret a la salut. La proposta també insta al govern de la Generalitat a garantir la transparència sobre quines despeses són incloses en el pressupost de l’Atenció Primària en els pressupostos anuals. L'acord es va aprovar a petició de les entitats promotores de la iniciativa (Amnistia Internacional Catalunya, Medicus Mundi Mediterrània, Rebel·lió Atenció Primària, Fòrum Català de l’Atenció Primària (FoCAP), Marea Blanca Catalunya i Metges de Catalunya.

Els pressupostos del Govern per al 2022 de Salut només destinen el 17% a Atenció Primària , sense desglossar suficientment quines partides són incloses en aquest àmbit. L'Ajuntament manifesta que dels 11.215 milions d’euros destinats a Salut, 1.885 estan previstos per l’Atenció Primària. Aquesta xifra representa un augment respecte l’any anterior de 323 milions, "però resulta del tot insuficient per cobrir les necessitats de personal i de recursos que garanteixin l’accés universal del dret a la salut de la ciutadania". La proposta recorda que l’Atenció Primària és el puntal de la salut i del benestar social i, per tant, cal que es reflecteixi en els pressupostos.

La Corporació clou que "la pandèmia ha de servir com a punt d’inflexió per repensar el sistema sanitari públic i enfortir l'accés al dret a la salut".


Foto: CAP La Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política