hola

El diputat de la CUP Xavier Pellicer, la regidora de Sitges Júlia Vigo a través de videotrucada i el candidat de la CUP a Santa Perpètua, Guillermo Almansa, van debatre ahir sobre habitatge amb les persones que van assistir a la xerrada L’habitatge en mans dels voltors. Situació de l’habitatge i propostes per Santa Perpètua. L’acte es va fer al Centre Cívic de Can Taió amb una desena d'assistents.

El dret a l'accés a un habitatge digne que només és possible amb uns preus raonables, la lluita contra els grans tenidors d'habitatge que mantenen pisos tancats per especulació i les polítiques públiquesper afavorir que el veïnat pugui decidir continuar vivint en el seu barri o el seu municipi van ser els aspectes que es van tractar en la xerrada. La CUP va recordar que la competència no és municipal, però aposta per intentar pressionar altres administracions perquè posin en marxa normatives legals en aquest sentit.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer va especificar que l'habitatge no només és un lloc o viure sinó que genera comunitat i això està en perill perquè no es tracta com una primera necessitats sinó com un bé per enriquir-se. Pellicer va subratllar que a Catalunya cada 55 minuts hi ha un desnonament i per tant considera que cal parlar de què no està fent la Generalitat.

L'alcaldable de la CUP a Santa Perpètua, Guillermo Almansa, ha destacat que l'habitatge és un dels eixos claus per a la seva formació i ha acusat als actuals grups municipals de no haver fet cap proposta sobre aquesta problemàtica.

Almansa ha subratllat que hi ha 70 pisos en mans de fons voltors a Santa Perpètua, segons publicaven mitjans de comunicació. Els preus del lloguer s'han incrementat un 25% en els darrers anys i més a l'Àrea Metropolitana que a la ciutat de Barcelona. Almansa aposta per incidir des dels governs municipals en els aspectes que es pugui i ha cridat l'atenció a l'actual govern recordant que forma part d'un partit polític que té molt a dir en la Llei de l'habitatge.


Foto: Un moment de la xerrada / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política