hola

Ciutadans ha presentat una moció "per obligar l'Ajuntament de Santa Perpètua a complir amb la nova llei contra les okupacions i iniciï l'expulsió dels okupes conflictius del municipi". El portaveu del grup municipal, Kevin Romero, ha expressat, en un comunicat, que “el govern municipal ja no té cap excusa després que el Parlament hagi aprovat una llei contra les okupacions que generen problemes de convivència en les comunitats de veïns i, per tant, exigim que el primer dia que entri en vigor iniciïn els tràmits per a desokupar els habitatges del municipi que tants problemes estan generant i porten tants maldecaps als veïns”.

La moció, en opinió del portaveu del grup municipal i alcaldable, és necessària “perquè coneixem el tarannà del govern municipal, que és no fer res i esperar que els problemes es resolguin sols”. Romero ha indicat que amb la moció pretén que el govern adquireixi el compromís per a iniciar els desnonaments dels okupes conflictius. “Hi ha marge per a actuar immediatament perquè la llei el que reclama és que s'aportin actes policials, queixes i denúncies dels veïns del bloc amb okupes i d'això anem sobrats a Santa Perpètua”, ha indicat l'edil. A més, també ha instat els veïns a exigir a l'Ajuntament que actuï en els casos d'okupacions en els seus edificis.

La llei aprovada en el Parlament, segons explica Cs, posa especial èmfasi en els grans tenidors, especialment els blocs d’habitatges propietat d'entitats bancàries. “Aquesta llei no és una panacea, podria ser molt millor, però no volem perdre cap oportunitat per a començar a rebaixar el volum d'okupacions a Santa Perpètua”, ha insistit Romero. El portaveu reclama “voluntat i agilitat perquè hem vist com sovint alguns aprofiten l'okupació d'habitatges per a activitats delictives lligades al tràfic de drogues, el frau en el subministrament elèctric i la consegüent problemàtica de convivència i civisme amb la resta de veïns, i això s'ha d'acabar”.


Foto: El portaveu municipal de Cs i alcaldable de la formació, Kevin Romero, durant el darrer Ple / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política