hola

Esquerra Republicana de Santa Perpètua ha presentat el seu model de Comunitats Energètiques en un acte al Centre Cívic de Can Folguera, en el que també hi va participar l’Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui i co creador de la CEL. L'alcaldable de la formació, Laura oliver, ha explicat que “les comunitats energètiques són un model imprescindible per impulsar l’ús d’energies renovables enfront dels combustibles fòssils mitjançant l’autoconsum col·lectiu i l’empoderament de la ciutadania”

Esquerra assenyala en un comunicat que "tot i que el govern actual està apostant per les Comunitats energètiques públiques el model que presenta Esquerra és una mica diferent respecte a les seves prioritats" i manifesta que  “la Creació de comunitats energètiques no només han d’ajudar a reduir la factura de consums dels nostres edificis públics i obrir-la només a una part de la ciutadania, si no que ha de tenir com a primeríssima prioritat fer front a la pobresa energètica. Generant energia renovable pròpia i treballant amb entitats i serveis socials per poder arribar a aquelles famílies que no poden escalfar-se a l’hivern”.

En el model que presenta Esquerra la segona prioritat ha de ser seguint els passos de Caldes, “la universalització de la participació de tota la ciutadania fins on sigui possible, és per això que ens posem a disposició de la resta de partits per poder treballar en un model conjunt i de municipi per tota la ciutadania”

El model de Caldes és pioner a Catalunya. A través de la CEL 100 famílies han aconseguir reduir la seva factura en una mitjana de 40€ i la idea és que a finals del 2024 ho facin al voltant d’unes 700. “Hem vingut a transformar i a Caldes Esquerra Republicana ho ha tingut molt clar: cobrint un 6.8% dels sostres de Caldes cobrim un 31% de l’electricitat que es consumeix a la nostra vila”.


Foto: L'alcalde de Caldes i l'alcaldable d'ERC, durant l'acte / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política