hola

Ajuntament - Ple Ajuntament

La Junta de portaveus de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha fet pública una declaració sobre Palestina i contra el càstig col·lectiu que Israel està inflingint al poble palestí. La junta exigeix a la diplomàcia europea i a Nacions Unides, així com als governs català i espanyol, que pressionin amb totes les eines al seu abast Israel per tal que cessi els atacs immediatament, aixequi el bloqueig sobre Gaza i compleixi efectivament les resolucions de Nacions Unides. L'Ajuntament afegeix que cal que la comunitat Internacional treballi per posar fi a l'ocupació, per garantir els drets humans i per la consecució d'una pau duradora que posi fi definitivament al conflicte entre Israel i Palestina, tot fent possible una vida digne al poble de Palestina. La declaració, consensuada per tots els grups municipals, també demana que la Cort Penal Internacional investigui els crims comesos durant l'operació militar.

L'alcaldessa de Santa perpètua, Isabel Garcia, va donar lectura a la declaració i va lamentar la nova espiral de violència que ja ha provocat mes de 650 morts, entre ells un 20% d'infants. La Declaració de Palestina va obrir la sessió plenària ordinària del mes de juliol en la que la Corporació local va aprovar dues proposicions. El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua va exigir el retorn íntegre dels "Papers de Salamanca".

La proposta també sol·licita a l'Estat el retorn de tots els documents espoliats a Santa Perpètua i dipositats encara a l'arxiu de Salamanca, permetent la microfilmació dels mateixos si això es creu convenient però reclamant el dipòsit i titularitat d'aquest documents.

L'acord va comptar amb el vist-i-plau de tots els grups municipals a excepció de PP i PxC que es van abstenir.

D'altra banda, també es va aprovar per unanimitat una proposició que reclama un estudi per dissenyar un pla de protecció i tutela per la gent gran del municipi. Aquest estudi pretén desenvolupar un pla d'assessorament efectiu a les persones de més edat que contempli tasques d'acompanyament, assessoria i, si s'escau, mediació entre la gent gran i les empreses subministradores de serveis. La proposta també demana que l'Ajuntament actuï com a suport dels drets dels seus ciutadans exigint a les empreses subministradores de serveis que operen a la ciutat un codi de bones pràctiques, sobretot i especialment en l'actuació comercial amb les persones de més edat.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política