hola

Ple ConsultaActualitat - Actualitat

L'Ajuntamentt de Santa Perpètua s'ha sumat als consistoris que donen suport a la realització de la consulta sobiranista el 9 de novembre. El Ple, reunit en una sessió extraordinaria aquest dilluns 22 de setembre, va aprovar amb 14 vots favorables (ICV-EUiA, CiU, PCCA, ERC i la regidora no adscrita) la proposició de suport a la consulta. En contra van votar els regidors del PP i PxC mentre que els del PSC es van abstenir. El regidor del PP, Mariano Muñoz, no va assistir al Ple. L'aprovació suposa que l'Ajuntament facilitarà tots els recursos i les eines necssàries per fer la consulta possible, fent una crida a la participació. De la mateixa manera, l'Ajuntament acorda donar suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a materialitzar la consulta dins el marc legal de la nova llei de consultes. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va ser l'encarregada de fer lectura de la moció. La sessió plenaria extraordinaria va ser seguida per nombrós públic.

El regidor de la PCCA, Francesc Rodríguez, va indicar que el seu partit defensa "el dret a decidir-ho tot", tant un model d'estat com qualsevol altre tema, "creiem que és un exercici democràtic el poder decidir quin pais volem i com el volem entre tots i per això donem suport a la proposició", va afegir.

Per la seva part, el regidor d'ERC Jordi Vinyals va expressar que aquest era un "Ple extraordinari per a una proposició extraordinària" i va afegir que "estem preparats per tot i tenim clar que hem de seguir lluitant perquè l'única lluita que es perd és la que s'abandona i nosaltres no l'abandonarem".

La regidora de CIU, Carme Araque, va expressar que el suprot del món local a la convocatòria de consulta és molt important "perquè el compromís polític ha de ser des d'abaix fins a dalt i en aquest cas la societat civil catalana és la que ha exigit arribar a aquest punt en el qual ens trobem ara" i va qualificar la consulta "com un instrument de la democràcia"

El regidor del PP, Alexis Agustinho va lamentar "la crispació que el tema de la consulta genera en la societat" i va demanar diàleg. Per la seva part, el regidor del PSC, Manuel Ruiz, va manifestar que "demanem el dret a decidir com a un dret fonamental dels ciutadans però ho demanem d'una forma pactada i sota el paraigüeds de la legalitat". Ruiz també va recordar que el seu partit ha donat suport a la llei de consultes populars no referendàries.

La darrera de les intervencions va ser per al regidor ecosocialista, Manel Llord, que va donar suport al dret dels ciutadans a decidir el futur polític de Catalunya i va defensar "un nou país amb drets socials i econòmics". "Estem segurs que vivim en un país que vol decidir la sevarelació amb l'estat i el seu model econòmic, polític i també social", va indicar Llord.

Més de sis cents ajuntaments catalans, que sumen cinc millions d'habitants, aprovaran la moció a plens extraordinaris fins aquest divendres.

L'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de municipis per la independència seran les encarregadaes de fer arribar l'aprovació de les mocions al govern central, al president del congrés, Jesús Posada, a la ONU i també a diverses institucions europees.

Foto: moment de la votació de la proposició per al suport de la consulta del 9N / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política