hola

PleActualitat - Política

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat per unanimitat una proposició que reclama el manteniment del servei de transport sanitari al Vallès Occidental. El text insta el Govern de la Generalitat de Catalunya a mantenir les mateixes hores de cobertura del servei vital bàsic (SVB), les ambulàncies per a urgències i a mantenir les bases de SVB del Vallès occidental i el SVA (Suport Vital Avançat) amb la dotació completa de personal mèdic, d'infermeria i tècnic al municipi de Sabadell. La petició es fa arran la convocatòria del Servei Català de la Salut d'un nou concurs per adjudicar el transport sanitari urgent i no urgent.

Segons la proposició aprovada, el concurs fixa que al Vallès Occidental s'ha constatat una reducció del pressupost previst d'un 9,6%, passant de 12 milions d'euros a 10,8. Això suposa una reducció de 31.472,5 hores anuals d'atenció. En el cas de Santa Perpètua la pèrdua és de dotze hores diàries de cobertura.

La moció considera que "es constata que enlloc d'avançar en la millora de l'atenció a les urgències i emergències a les persones residents a la comarca del Vallès Occidental, les decisions preses per la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya a partir del 2011 van en la direcció contrària, i a la retallada que ja s'havia produït amb el tancament dels CAP, ara se n'hi sumaria una de nova en el transport sanitari, que és un recurs que pot compensar en certa mesura els tancaments de CAP que s'han produït".

Santa Perpètua, ciutat lliure de rumors vers la diversitat cultural

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat una proposició on declara Santa Perpètua Ciutat lliure de rumors vers la diversitat cultural. El Consistori es compromet a actuar per fer front als rumors negatius i prejudicis enfront de la diversitat cultural. Els membres de la corporació es comprometen a no difondre ni utilitzar aquests rumors, prejudicis o estereotips de manera partidista en els seus discursos o campanyes. Tots els membres de la corporació van aprovar la proposició a excepció de PxC.

La proposició recorda que la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i els ajuntaments de Catalunya, representats per les seves entitats municipalistes, FMC i ACM, van signar un conveni interadministratiu de col·laboració per treballar activament per fer front a la difusió de mentides, percepcions negatives i prejudicis que dificulten la integració i la convivència cridant a la responsabilitat col·lectiva per tal que tots els agents socials, públics i privats, contribueixin a desmentir rumors i a evitar la utilització partidista de la diversitat d'origen o de la diversitat cultural com a excusa per criminalitzar les actituds socials o comunitàries d'una part de la ciutadania.

Suport al manifest del 25N

D'altra banda, la Corporació ha aprovat per unanimitat el seu suport al manifest institucional llegit el 25 de novembre de 2014 a la plaça de la Vila en el marc del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. La Corporació manifesta el seu "compromís i la determinació d'aquest consistori de fer servir totes les eines disponibles, per avançar cap a una societat més justa i igualitària, sense cap tipus de violència i encara menys per raó de gènere". El consistori també seguirà "treballant per la igualtat real i efectiva entre dones i homes dedicant els recursos humans, econòmics i materials necessaris per a seguir implementant els programes i tallers de sensibilització, prevenció i eradicació de la violència envers les dones".

Foto: imatge de la darrera sessió plenària / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política