hola

Parc CentralActualitat - Societat

El Ple celebrat aquest dijous 29 de gener va aprovar per unanimitat nomenar com a Parc Central el parc, actualment en obres, ubicat entre el passeig de la Florida i de les avingudes de Jacint Verdaguer i de l'Onze de Setembre. Igualment va aprovar que els diferents espais del parc Central es diguin: camí de la Granja, per a la via de plataners paral·lela a la via de tren, Bassa del parc central, Passeig dels colors, Miradors del parc central, plaça de l'amfiteatre, Aula del parc Central, Anella del parc Central, Pineda del parc Central, passeig de la Ribera del parc Central i Freixeneda del parc central.

La proposta, segons va expressar en la seva intervenció el regidor de Via Pública, Joan Mestres, va ser de la Regidoria de Cultura. El nomenclàtor respon a la necessitat de posar-li nom als diferents espais del parc, degut a la seva gran extensió i a la voluntat d'identificar els llocs on es faran diverses activitats. 

En el debat sobre el Parc Central, el regidor d'ERC, Pol Altayó, va demanar no tancar definitivament el nomenclàtor del parc i va apostar per obrir un procés participatiu.

Sobre aquesta qüestió l'alcaldessa de Santa Perpètua va indicar que la proposta vol recollir el nom que "popularment ja se l'hi ha donat al parc i als espais un nom senzill i que respongués al que les persones ja han identificat".

Per la seva part, el regidor del PP Alexis Agustinho va lamentar que el govern deixi anar una nova oportunitat per a què un espai del parc porti el nom de l'ex alcalde Pere Bufí.

En aquest sentit també l'alcaldessa de Santa Perpètua va puntualitzar que normalment els noms de persones als espais públics se'ls hi dóna per destacar una trajectòria política o social ja finalitzada i ha reconegut no saber si "el company Pere Bufi participarà d'una o una altra manera en la vida política" i va aprofitar per destacar la feina feta per l'exalcalde.

El Ple va donar inici puntualment amb la lectura d'una declaració de Junta de Portaveus en la qual es rebutgen els atemptats a Paris a inicis del mes de gener a la seu del setmanari Charlie Hebdo i al supermercat kosher. 

 

Adhesió a l'acord per un Aire més Net, promoguda per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

D'altra banda, el Ple també va aprovar per unanimitat adherir-se a l'Acord per un Aire més Net proposat per la xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat amb l'objectiu de demanar l'adopció de mesures per reduir els nivells de contaminants. La regidora de Medi Ambient i ponent a aquest punt, Carme Araque, va expressar que millorar la qualitat de l'aire "és un dels compromisos de l'ajuntament des de que Santa Perpètua va ser inclosa en la zona d'especial afectació". Per a Araque, l'adhesió és una declaració d'intencions i va destacar el treball fet pel consistori en l'aprovació del pla de mobilitat urbana i de la posada en marxa del sistema d'informació ciutadana d'episodis ambientals extrems.

La regidora de Medi Ambient, Carme Araque, va aprofitar una pregunta formulada pel regidor d'Esquerra Republicana Pol Altayó sobre la trobada entre representants de BP amb l'Ajuntament al respecte de l'aqüífer contaminat, per expressar el seu desacord a què empreses amb incompliments ambientals patrocinin activitats culturals, esportives o ambientals dels ajuntaments. En el seu prec Altayó criticava que l'Ajuntament hagi donat a conèixer a BP projectes com el de restauració de la Riera de Caldes, entre d'altres, per si estigués disposada a col·laborar.

El Ple també va aprovar adherir-se al Programa pel Dret a decidir sobre la nostra salut i el sistema sanitari de Catalunya a proposta de la Federació d'Associacions de Barris de Santa Perpètua de Mogoda i va aprovar la Defensa dels afectats i afectades per Hepatits C i del seu dret a rebre tractament a la sanitat pública.

Foto: imatge de la bassa del parc Central / L'Informatiu  

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política