hola

La renúncia a l'acta de regidor del primer tinent d'alcalde de Territori, Joan Mestres, és el darrer punt de l'ordre del dia de la sessió plenària del mes d'abril, que celebra avui la Corporació local a partir de les set de la tarda. 

Joan Mestres, va ser cap de llista de CIU en les darreres eleccions municipals, però durant la presentació de la nova formació MES X Santa Perpètua va anunciar que abandonava Convergència i renunciaria al seu acta de regidor. Mestres encapçala la candidatura de MES XSPM en les properes eleccions municipals.

D'altra banda, la Corporació local aprovarà aquest vespre inicialment el Catàleg d'arbres i arbredes d'interès local de Santa Perpètua de Mogoda, segons proposta redactada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament. El document proposa la protecció de 25 arbres i 14 arbredes d’interès local. La proposta també demana sol·licitar al Consell Comarcal del Vallès Occidental la inclusió del plàtan del Castell de Mogoda i el Lledoner de Can Sabau dins del Catàleg d’arbres i arbredes d’interès comarcal. El Ple també aprovarà l’Ordenança de protecció dels arbres i arbredes d’interès local de Santa Perpètua.

Aquest catàleg és un del cinc punts que presenta la comissió informativa de Territori i medi Ambient que també proposa l'adhesió a la Declaració de Barcelona per les ciutats i pobles habitables, fèrtils i resilients. El document està promogut per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat,

La declaració acorda assumir els nous Objectius de Desenvolupament Sostenible, recercar l'excel·lència en matèria de qualitat ambiental, passar de la inquietud pel medi ambient a una economia que l'incorpori, itinerar de la consciència ambiental al compromís i la corresponsabilitat de la ciutadania i transformar la resposta puntual en resiliència.

El ple també aprovarà la modificació de dos articles del Reglament regulador de l'autorització i ús dels horts de titularitat municipal de la Plana del Molí i la ratificació de la modificació dels Estatuts del Consorci del Parc de l'espai d'interès natural de Gallecs.

Per últim, en urbanisme també destaca l'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla general per a la redistribució d'equipaments esportius i espais lliures en sòl urbà.

L'Àrea d'Economia i organització presenta quatre propostes on destaca la liquidació del pressupost de 2014 i l'aprovació de l'acord de retribucions per aquest exercici 2015.

La sessió plenària es retransmetrà en directe per Ràdio Santa Perpètua


Foto: Imatge de la sala de plens de l'Ajuntament / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Kevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya
16 Abr 2024 09:09 - RedaccióKevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Kevin Romero, [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
Raül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor
19 Abr 2024 11:33 - RedaccióRaül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor

L’economista, escriptor, analista i polític català, Raül Romeva, presenta el seu nou llibre Idiota! [ ... ]

Política