hola

Les eleccions municipals celebrades aquest diumenge 24 de maig han deixat una corporació local renovada amb dos partits nous en la seva composició i la desaparició de dues formacions històriques. El guanyador en aquests comicis electorals ha estat ICV-E que ha obtingut 10 regidors, n'ha guanyat tres edils respecte el mandat anterior. Pel que fa als vots totals, ICV-E ha aconseguit 791 paperetes més que al 2011.

ERC-MES-AM s'ha recuperat dels resultats de 2011, quan va perdre uns 600 vots, ha doblat el nombre de regidors i de vots i s'ha situat com a segona força política amb 4 regidors. En els comicis d'aquest diumenge ERC ha sumat 701 vots més.

L'ascens d'ERC ha relegat el PSC a la tercera posició. Els socialistes han perdut 794 vots respecte els comicis municipals anteriors i han passat de cinc regidors a tres en el proper mandat. És la formació que més vots ha perdut al municipi. 

Ciutadans pot dir que a la tercera ha estat la vençuda ja que en aquesta tercera temptativa ha assolit representació i han estat dos edils. Respecte al 2011 C's ha augmentat en 829 vots. Ha estat la formació que més vots ha guanyat. 

La CUP també ha aconseguit representació en la segona ocasió que s'hi presentava. Ha estat la cinquena força amb més vots de les sis que formaran la nova corporació. Ha augmentat en 291 vots respecte els comicis anteriors que li ha suposat un 6,34% del vots emesos ahir i tenir un regidor.

La sisena formació a la Corporació local serà PCCA. Aquest partit polític, que en aquest mandat a format part del Govern Municipal, ha perdut 32 vots respecte els anteriors comicis, però conserva un regidor.

Pel que fa a la resta de candidatures, eren onze les formacions que concorrien, MÉSxSPM i RPS ho feien per primer cop. No obstant això, la gran sorpresa de la jornada electoral perpetuenca han estat els resultats de CiU i PP que han quedat fora de l'Ajuntament. CiU ha estat el segon partit que ha perdut més vots després del PSC, 689 menys i el PP també va registrar 485 vots menys que als comicis anteriors. També va rebre menys suports PxC, 136 paperetes menys que al 2011 quan va aconseguir un representant. En aquesta ocasió ha quedat fora de la Corporació.

La participació ahir va ser del 55,69%, en xifres globals 10.189 electors que van exercir el seu dret al vot. Comparada amb el 2011, 3 punts percentuals més.


Foto: la jornada electoral es va desenvolupar sense cap incident i amb total normalitat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política