hola

ERC no entrarà al govern local el proper mandat en no assolir un acord amb Iniciativa per Catalunya Verds, la llista més votada a Santa Perpètua el 24 de maig. La formació ha fet públic el seu posicionament a una roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí a la seu d'ERC i a la qual han assistit els quatre regidors electes i la presidenta de la secció local d'Esquerra, Rosa Rovira.

La coalició d'ERC-MES Moviment d'esquerres ha explicat que les negociacions amb ICV s'han trencat perquè no s'ha assolit un acord en l'àmbit «del model territorial i del desenvolupament industrial». ERC ha manifestat que «la predisposició de la nostra coalició era treballar amb diàleg i consens aquests temes sempre que la nostra veu estigués representada dins aquest àmbit del govern» però «no s'ha assolit l'acord en aquest aspecte clau». La formació ha informat que han tingut lloc quatre reunions per arribar a un pacte. 

ERC ha manifestat que, malgrat que les negociacions estan aturades, la predisposició és «reprendre-les» si ICV accepta que ERC tingui «veu i representació directa en l'àrea de territori».

La formació també ha expressat la seva «decepció» en no assolir l'acord perquè després dels resultats obtinguts a les municipals «vàrem prendre la decisió de fer un pas endavant per formar govern i intentar dur a terme el nostre programa electoral». Tanmateix han lamentat la manca d'acord perquè hagués permès «impulsar el procés nacional i reforçar les eleccions del proper 27 de setembre».

Tot i que les formacions no han arribat a un acord de govern, ERC ha destacat que «el procés de negociació ha estat molt positiu malgrat les discrepàncies històriques que han separat les nostres formacions polítiques a nivell local».

El cap de llista de la formació, Pol Altayó, ha indicat que la seva formació no s'oposarà a la investidura d'Isabel Garcia com a alcaldessa al ple de constitució del nou consistori aquest dissabte perquè entenen que la d'ICV «ha estat la llista més votada a Santa Perpètua» i «seria absurd votar en contra».

ERC també ha defensat que l'oposició del grup municipal serà la de «construir» i la «de fer propostes». La formació també ha expressat que mantindrà el contacte amb la gent, escoltant el carrer i traslladant la seva veu a l'Ajuntament.

El cap de llista de la formació creu que l'electorat d'ERC-MES Moviment d'Esquerres entendrà la decisió de no entrar al govern perquè el grup «ha treballat molt per un model territorial diferent al que s'ha desenvolupat i, el que no podíem fer és fer concessions en tots els àmbits que nosaltres enteníem com a claus».


Foto: La roda de premsa ha tingut lloc a la seu d'ERC aquest dijous amb la presència dels quatre regidors electes i de la presidenta de la formació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
Tamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya
09 Abr 2024 14:00 - RedaccióTamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya

La regidora Tamar Zamora serà candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya el 12 de maig. L'actual [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política