hola

La majoria de les ordenances municipals de 2016 es congelen, segons va aprovar ahir el Ple de la Corporació local en la sessió ordinària d’octubre. El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Organització i Economia, Albert Ortiz, va afirmar que l’Ajuntament acompleix així amb el compromís de no incrementar la pressió fiscal a la ciutadania.

L’IBI dels habitatges, l’impost de vehicles de tracció mecànica, l’IAE i la taxa de residus suposaran uns rebuts de la mateixa quantia als d’aquest any, segons va explicar el regidor d’Hisenda. L’Ajuntament va aprofitar l’aprovació de les ordenances municipals per modificar els redactats i adequar-los a les noves lleis i a l'organisme de recaptació tributaria de la Diputació. Albert Ortiz va afirmar que a més de “no augmentar la càrrega fiscal a la ciutadania, els impostos i taxes municipals garanteixen els ingressos suficients per continuar amb els serveis municipals de qualitat que la ciutadania es mereix”.  Ortiz va assegurar que el rebut de l'IBI per als habitatges serà el mateix que aquest any. 

El regidor de PCCA, Francesc Rodríguez, va argumentar el seu vot favorable perquè no s'incrementava  la pressió fiscal. Per la seva banda, el regidor de la CUP, Salvador Alemany, va proposar fer unes ordenances municipals participatives a través d'assemblees de veïns. 

El portaveu d'ERC, Pol Altayó, va manifestar estar totalment d'acord amb els objectius de les ordenances, però va lamentar no haver pogut participat i va anunciar que presentarà al·legacions per millorar-les. La proposta d’ordenances municipals va ser aprovada sense cap pronunciament en contra i amb els vots favorables dels grups municipals d’ICV-E, PSC, C’s i PCCA i l’abstenció d’ERC-MES i CUP.


Foto: El tinent d'alcalde d'Hisenda, Albert Ortiz, durant la presentació de les ordenances fiscals / L'Informatiu

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política