hola

El grup municipal d'ERC ha proposat a l'Equip de Govern no pagar les quotes de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) perquè, segons ha argumentat, és una entitat opaca de la qual bona part del sector artístic s'està donant de baixa perquè no fa un repartiment just i equilibrat dels drets d'autor. El tema va sorgir arrel de la presentació de diverses factures a la SGAE en concepte de quotes de festes major per valor de 17.528,5 euros.


La SGAE és una entitat espanyola de gestió col·lectiva dedicada a la defensa dels drets d'autor dels seus socis; tota classe d'artistes i empresaris del negoci de la cultura. Segons els seus estatuts, és una organització sense ànim de lucre que gestiona el cobrament i la distribució dels drets d'autor dels autors i alhora vetlla pels interessos dels editors.  

Les crítiques a la SGAE venen perquè algunes persones consideren que és injust que l'entitat gestioni tots els drets d'autor perquè els reparteix segons els seus criteris i repercuteix negativament en aquells que no pertanyen a la SGAE. La proposta d'ERC es va fer en el decurs del Ple d'octubre. El regidor d'ERC, Jordi Umbert, va proposar no pagar a la SGAE tot i que això comportés l'inici d'un procés judicial. 

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va assegurar que l'equip de govern comparteix l'opinió d'ERC sobre les quotes abusives i excessives de la SGAE, però va subratllar que l'Ajuntament està obligat per llei a pagar.


Foto: El regidor d'ERC Jordi Umbert durant el Ple d'octubre / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Raül Romeva presenta el llibre 'Idiota! Breu tractat sobre el respecte'
22 Abr 2024 13:25 - RedaccióRaül Romeva presenta el llibre 'Idiota! Breu tractat sobre el respecte'

L’economista, escriptor, analista i polític català, Raül Romeva, va presentar el seu nou llibre [ ... ]

Política
Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política