hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha exigit per unanimitat una nova llei reguladora del dret a l'habitatge que cobreixi les mesures de mínims per fer front a l'emergència habitacional. El Ple de la Corporació celebrat aquest dilluns 21 de desembre va aprovar una proposició per sumar-se a aquesta petició de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH).

Aquesta iniciativa demana una nova legislació en la matèria que proposa mesures de segona oportunitat com la dació en pagament o l'eliminació de les clàusules abusives; un lloguer digne i social; un habitatge garantit i la creació d'un observatori; a més d'aspectes de subministraments bàsics com impedir els talls d'aigua, llum i gas de les persones i unitats familiars en situació de vulnerabilitat, entre d'altres propostes.

ILP per una llei del sistema educatiu

D'altra banda, els grups municipals d'ICV, ERC, CUP i PCCA han aprovat una proposició de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una llei del sistema educatiu de Catalunya, impulsada per l'Assemblea Groga. El document apunta que les actuals legislacions estatal LOMCE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa ) i autonòmica LEC (Llei d'Educació de Catalunya) en matèria d'educació “no garanteixen amb totalitat el dret a l’educació pública des de la llar d’infants fins a la universitat” i insta al Govern de l'Estat a la derogació de la LOMCE i al Parlament de Catalunya a debatre una nova Llei del Sistema Educatiu de Catalunya que derogui l'actual LEC. L'Ajuntament també es compromet a donar suport a la ILP i a facilitar els recursos necessaris per dur-la a terme a la nostra població. El grup municipal del PSC va votar en contra d'aquesta proposició mentre que els regidors de C's es van abstenir.

Mai Més

El Ple municipal de desembre també ha aprovat una proposició de suport al manifest i a la manifestació Mai Més, celebrada el 28 de novembre. El Consistori rebutja el terrorisme, la guerra, el feixisme i la retallada de llibertats i manifesta el seu compromís per la pau, la llibertat, la fraternitat, la solidaritat, la justícia global i la laïcitat. També insta a la Generalitat, el Govern de l'Estat i la Unió Europea a “tenir en compte l’opinió dels municipis en les respostes polítiques internacionals”. La proposició ha comptat amb el suport dels grups municipals d'ICV, ERC, PSC, CUP i PCCA i amb l'abstenció de C's.

Condemna del franquisme

Per últim, els grups municipals d'ICV, ERC, PSC, CUP i PCCA han aprovat una proposició que condemna “ferma i contundentment la dictadura franquista i els seus crims comesos”. El document insta al Govern de l'Estat a “dur a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul·lar les sentències dels judicis sumaríssims, així com realitzar totes aquelles actuacions oportunes perquè l’honor dels represaliats sigui reparat”. També, en suport al veïnat i col·lectiu querellants a l'Argentina, l'Ajuntament s'adhereix a la Causa 4951/10, instruïda a Buenos Aires, pels delictes de genocidi i/o crims de lesa humanitat comesos a l’estat espanyol per la dictadura franquista. Tots els grups municipals van donar suport a aquesta proposició, a excepció de C's que es va abstenir.


Foto: Imatge de la sessió plenària del mes de desembre / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política