hola

El grup municipal de Ciutadans (C 's) ha mostrat el seu rebuig a la nova llei general de telecomunicacions i presentarà a la junta de portaveus una proposta amb l'objectiu que l'Ajuntament de Santa perpètua demani la derogació d'aquesta llei que data de l'any 2014.

El portaveu del grup municipal, Juan Albalat, ha afirmat que "aquesta llei elimina l'obligació que siguin els ajuntaments els que donin la llicència per a la instal·lació d'antenes mòbils, per el que les empreses ja no la necessitaran "i" només hauran de fer una declaració 'responsable' davant el Ministeri d'indústria" El grup municipal de Ciutadans ha mostrat, en un comunicat, la seva preocupació i es posiciona "contundentment en contra d'una mesura que allunya la decisió d'instal·lació d'una antena de l'àmbit d'interès del ciutadà, anteposant a aquest interès els interessos de les grans empreses de telefonia". La formació recorda que "aquesta llei elimina qualsevol possibilitat que un veí pugui oposar-se a la instal·lació d'una antena de telefonia, tal com venia fent-se fins a la data", i afegeix que "el ministeri podrà arribar a obligar a una comunitat de propietaris a col·locar l'antena mitjançant expropiació de béns i queda derogada la normativa municipal que ara hi ha sobre els plans d'implantació i les distàncies amb els centres sensibles com centres de salut o col·legis ". C's lamenta que "la indefensió en què deixa aquesta decisió al ciutadà és intolerable i creiem que en aquest cas s'està actuant contra l'interès públic i individual, atacant la ja prou minvada autonomia local i drets, alguns essencials, com el dret a la propietat privada".

El comunicat afirma que "després d'aquestes decisions hi ha aquells partits que tenen hipoteques amb els grans grups empresarials de poder i des de C's ens oferim per sumar forces en les mesures que amb l'ajuntament esperem prendre per liderar una oposició de ciutat".

L'AV de la Florida ha iniciat mobilitzacions en contra de la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil al carrer Disset cantonada avinguda Divuit. L'entitat considera  que l'emplaçament no és l'idoni ja que l'habitatge no reuneix les condicions per acollir aquest tipus d'instal·lacions i a més està molt a prop de l'escola la Florida, uns 150 metres.


Foto: Una de les pancartes que s'ha instal·lat contra l'antena davant l'immoble on s'ubicarà l'aparell / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política