hola

El conseller de Territori i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ha reafirmat que les obres de l'estació de la línia R8 a l'alçada de la Granja Soldevila es licitaran aquest estiu per tal que els treballs de construcció puguin començar abans de finalitzar l'any.

El conseller va visitar Santa Perpètua divendres 1 d'abril acompanyat del secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; la directora dels serveis territorials a Barcelona, Mercè Sant Martí; el director de l'Incasòl Damià Calvet, i el director de Cimalsa, Isidre Gavin. L'alcaldessa, Isabel Garcia; el primer tinent d'alcalde, Joan Alcántara, i el segon tinent d'alcalde, Víctor Rodríguez,van acompanyar el conseller i la comitiva per la zona on s'ha de construir l'estació de la R8 i van visitar la Granja Soldevila, l'edifici de Desenvolupament Local i el CREVE.

L'alcaldessa ha destacat que “al Parlament ja ens ho van comentar i avui s'han reafirmat en què la intenció i la voluntat és que aquest estiu es puguin licitar les obres de la futura estació al nostre municipi”. Isabel Garcia ha indicat que malgrat que la construcció de l'estació ja es va anunciar per a finals de 2015 i els terminis no es van complir, “esperem i desitgem que després de tants anys de reivindicació en aquesta ocasió ja sigui veritat i que puguem disposar d'aquesta infraestructura tan esperada i aquest servei per a un municipi de 25.5000 habitants com es Santa Perpètua i que també pot donar servei als pobles veïns”. L'alcaldessa també ha afegit que “la sorpresa ha estat que als pressupostos de l'Estat ha sortit pressupostada l'estació i, per tant, confiem que es materialitzi l'estació al municipi” i ha assenyalat que “la meitat de la infraestructura ja està construïda, com les andanes que són una obra considerable”. La primera edil ha insistit en el fet que Santa Perpètua pugui “gaudir d'aquest servei tan necessari i no ens atiparem de dir que per a tota la ciutadania en general és important, però concretament per als nostres universitaris que van a la UAB suposaria cinc minuts de trajecte, només una estació”.

Pel que fa a la proposta de bypass entre les línies R3 i R8 i la intermodalitat de la futura estació de la Granja Soldevila, l'alcaldessa ha destacat que el conseller s'ha mostrat favorable sempre i quan existeixi consens entre els tres municipis afectats. “Han vist amb molt bons ulls que pot ser una estació intermodal molt pràctica per al territori i el que se'ns ha encarregat és que assolim el consens dels tres municipis afectats”, ha indicat Isabel Garcia que ha afegit que “la Llagosta i Santa Perpètua anem en la mateixa línia i amb Montcada hem tingut contactes i en tornarem a tenir als propers dies per tal de consensuar aquest traçat que ens afecta als tres territoris per veure si arribem a un acord”. La proposta de traçat alternatiu que defensa el Consistori perpetuenc “eliminaria la fractura que divideix el barri de la Florida i la problemàtica que pateix el veïnat de vibracions i sorolls i centralitzaria els combois de les línies R3 i R8 a l'estació de la Granja Soldevila”, ha detallat l'alcaldessa.

Durant la trobada, també es van tractar altres temes com el PDU de la riera de Caldes i la zona de Can Banús. “Hem tret molt bona impressió dels temes plantejats, hem traçat i treballat conjuntament un full de ruta i ens hem encarregat deures mútuament per tal de tornar-nos a veure d'aquí un temps i veure com van avançant”, ha manifestat l'alcaldessa.

La visita del conseller Josep Rull es remunta a una trobada amb l'alcaldessa de Santa Perpètua el mes de març al Parlament. “En aquesta petita prèvia ja vam apuntar diferents temes que ens preocupaven i ens vam emplaçar a que les vingués a veure sobre el terreny”, ha indicat l'alcaldessa.


Foto: El conseller Rull i l'alcaldessa al pati de la Granja Soldevila acompanyats de la cap d'Àrea de Territori, Teresa Mira,  / L'Informatiu 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política