hola

El Vapor

El Ple va aprovar en sessió extraordinària aquest dilluns 20 de juny la proposta del Pla d’Inversions 2016-2019 amb un pressupost de 9.546.512 d’euros, 5,5 milions de recursos propis i poc més de 4 milions, externs. El programa es  basa, segons va explicar l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, en la seva intervenció, “en l’estratègia prioritària de lluita contra els efectes de la crisi: foment de l’ocupació, atenció a les persones i millora de l’eficiència de l’administració local”

El Pla d'Inversions es va aprovar amb els vots favorables d’ICV, PSC, C’S i la PCCA, amb el vot en contra d’ERC i amb l'abstenció de la CUP.

Una de les partides amb major dotació econòmica és la rehabilitació de la nau gran d’El Vapor amb 2, 9 milions d’euros. La intervenció pretén recuperar les seves instal·lacions per l’activitat sòcio-cultural i per l’acolliment d’un projecte museístic basat en la recuperació de la memòria de l’activitat productiva del municipi.

El Pla d’Inversions també contempla una partida de 300.000 euros per impulsar un procés participatiu obert a tota la ciutadania. Segons va explicar Isabel Garcia, aquest procés “s’haurà de reglamentar per garantir la participació de les persones que vulguin formar part, mitjançant inscripció prèvia, decidir el destí inversor de la dotació pressupostària assenyalada”. El Pla d’inversions inclou també partides per a plans d’ocupació, millora de l’accessibilitat, reposició de mobiliari urbà i jocs infantils, millora de la qualitat ambiental i la sostenibilitat, rehabilitació d’edificis, suport comerç local, millora equipaments esportius i dels polígons industrials, entre d’altres actuacions. Isabel Garcia també va explicar que “totes les propostes del Pla tenen com a objectiu ser eines útils per crear ocupació, volen impulsar accions per millorar l’atenció a les persones i desenvolupar instruments de gestió per avançar cap a una administració més eficient, propera, participativa i transparent”. L’alcaldessa de Santa Perpètua va detallar que “el Pla d’Inversions és coherent amb el compromís amb la ciutadania i amb el desenvolupament d’altres plans sectorials i programes aprovats per l’Ajuntament com: el Pla Local de Mobilitat Sostenible, el Pla d’Eficiència Energètica, el Pla d’Accessibilitat i Eliminació de Barreres, el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic, el Programa de Rehabilitació d’edificis, entre d’altres”.

A la seva intervenció, Francesc Rodríguez, de la PCCA va expressar que, “qui governa, prioritza i que, tot i això, les propostes per al Pla d’Inversions de la PCCA han estat recollides amb garanties d’execució com és la Fase III de retirada dels pals de la Florida”. Rodríguez també va valorar positivament la inclusió al Pla de la continuació del passeig de l’avinguda de Girona fins a la rotonda de l’Escola Santa Perpètua. El portaveu de la PCCA també va reclamar la cerca de més fons per avançar en noves fases per a la retirada dels pals de la Florida.

Per la seva part, Ciutadans va destacar els acords amb l’equip de govern pel que fa a la inclusió al Pla d’Inversions la millora de les instal·lacions esportives i la millora d’accessos a equipaments. Joan Albalat va destacar la contractació de persones inscrites a la borsa de treball i va indicar que la seva formació “controlarem amb rigor per tal que s’executin” .  

La formació d’ERC va retreure a l’equip de govern que el seu partit no hagi pogut col·laborar en l’elaboració del Pla i per aquesta raó no va donar-li suport. Tot i això el portaveu d’ERC, Albert Bonàs, va indicar que el seu grup “està d’acord amb la majoria de propostes” però va criticar “les formes mitjançant el qual s’ha dut a terme el Pla”. La formació republicana va lamentar la manca de reunions de treballs per al Pla d’inversions.

En aquest sentit, el portaveu d’Iniciativa, Joan Alcántara, va recordar que ERC, i posteriorment els altres grups municipals, van participar a una reunió al mes de novembre “on ja es va anunciar que començàvem a treballar en les inversions i demanàvem que cada grup pensés en propostes a debatre”.

Per la seva part, el portaveu del grup socialista, Antonio Egea, va indicar que el Pla d’Inversions dóna resposta a les necessitats dels ciutadans i compleix amb el Pla de mandat. Antonio Egea va explicar que “totes les actuacions tenen un nexe comú: la creació d’ocupació”. Egea va definir el Pla d’Inversions com “viu i marcat per les prioritats i per la participació ciutadana”. El portaveu socialista, va destacar que “el govern ha tingut en compte la implicació de tots els grups polítics i tots han tingut la possibilitat de parlar i fer propostes”.

El portaveu del grup d’ICV, Joan Alcántara, va destacar en la seva intervenció que el Pla té com a criteri la realització de totes les accions possibles a través dels plans d’ocupació “per invertir en forma de salari en perpetuencs”. Alcántara també va destacar que “la proposta té límits de la llei pressupostària però és un pla possible i contribuirà a la millora de Santa Perpètua i de les persones”.

En la seva intervenció final, l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va lamentar la poca participació dels grups d’ERC i de la CUP al Pla d’Inversions i va criticar a aquestes formacions que demanin participació i que després no facin cap aportació. Isabel Garcia va negar que no s’hagi deixat participar als grups “als quals fa nou mesos se’ls va demanar propostes”, va dir.

Sobre el tema, el portaveu d’ERC, Albert Bonàs, va defensar la seva postura indicant que la reunió del mes de novembre no va tractar expressament el Pla d'Inversions i va recordar que al mes de gener, “públicament i  l’acta del Ple de gener ho recull, ERC ja demanava al Govern la reunió per col·laborar sobre les inversions”.

La CUP, que va assistir al Ple, no va fer cap intervenció durant la sessió.


Foto: La nau gran d'El Vapor serà una de les actuacions del Pla d'Inversions d'aquest mandat / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política