hola

Herrera (PSC)

José Antonio Herrera és des d’ahir nou regidor de l’Ajuntament de Santa Perpètua després de prometre el càrrec en el Ple celebrat per la Corporació local. Herrera era el número 6 a la llista del PSC en les darreres eleccions municipals i substitueix Víctor Rodríguez, que va renunciar a l’acta de regidor per motius personals vinculats amb la salut.

José Antonio Herrera forma part de l’equip de Govern, però no té cap regidoria al seu càrrec, tal i com ja va anunciar el grup municipal del PSC quan va anunciar la marxa de Rodríguez.

L’alcaldessa va desitjar-li bona sort i bona feina en la seva faceta de regidor. Aquest va ser el primer punt de l’ordre de dia del Ple ordinari del mes de juny celebrat ahir. Aquesta incorporació ha suposat una reorganització de l’equip de govern i, per aquest motiu, es van modificar les composicions de les comissions informatives i la representació a òrgans col·legiats i institucions.

Entorn sense fum

El Ple va aprovar per unanimitat el Projecte entorn sense fum a l'exterior dels edificis públics que ocupen l'Ajuntament, l'OAC, els Centres Cívics i la Promotora. D‘aquesta manera es declara els accessos a aquests equipaments espais exteriors lliures de fum del tabac com a mesura per prevenir o retardar l’inici del consum de tabac. Aquests espais se sumen als ja declarats amb els compromisos de la comunitat educativa i esportiva del municipi per fer l’esforç de millorar la salut dels infants i joves de la localitat.

La regidora de Salut, Carmen Aguirre, va comentar que es pintarien les zones exteriors lliures de fum perquè quedi clar quines són les zones i va dir que l'exemple que donen els adults és molt important de cara a evitar o retardar el consum de tabac entre els joves.

El Consell Municipal de Salut Pública ja disposa de reglament propi aprovat ahir al ple. Aquest consell esdevé arrel de la dissolució del Consell Municipal de Benestar Social i Salut Pública al mes d’abril que s’ha dividit en els dos àmbits.
Tots els grups municipals van votar a favor excepte la CUP que va argumentar la seva abstenció en el fet que els consells municipals no són vinculants. La regidora de Salut va explicar que tot ciutadà que vulgui formar-ne part pot fer-ho als grups de treball que són oberts.

Servei d'Ajuda a Domicili

La Corporació local va renovar l'adhesió de l'Ajuntament de Santa Perpètua al Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental, motivat perquè s'ha modificat el reglament d'aquest servei i hi ha hagut un procés de licitació, segons va explicar al ple la regidora de Benestar Social i Atenció a les persones, Ana Bajo. El regidor de la PCCA, Francesc Rodríguez, va demanar que es reprengui el projecte de poder municipalitzar aquest servei a través de l’empresa Mogoda Serveis. El portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, que va dir que també parlava com a president de la comissió informativa de Benestar Social, Educació i Qualitat de Vida del Consell Comarcal del Vallès Occidental, es va felicitar per la decisió de l'Ajuntament de mancomunar serveis. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va respondre al representant de la PCCA que el projecte d'assumir des de Mogoda Serveis el Servei d'Ajuda al Domicili continua vigent però que, per ara, no s'ha pogut posar en marxa.

Dissolució de la TDT Vallès Sud

L’Ajuntament va ratificar l'acord de separació de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda amb el Consorci de la Televisió Pública Local de la demarcació del Vallès Sud. Aquest és un tràmit que han de fer tots els plens per dissoldre la TDT Vallès Sud que estava compost pels ajuntaments de Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Montcada i Reixac.


Foto: José Antonio Herrera durant el Ple del mes de juny / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política