hola

El Ple de l'Ajuntament va aprovar aquest dijous 29 de setembre el Pla local de Joventut amb els vots favorables d'ICV, PSC, ERC, CS i les abstencions de la PCCA i de la CUP.

El regidor de joventut, Marçal Solà, va exposar els eixos principals del nou Pla de joventut local, que s'estendrà fins a l'any 2019. Segons va explicar Solà, l'anterior Pla tenia una durada fins al 2015 i des del Departament no s'ha volgut prorrogar perquè "les necessitats han canviat". El regidor de Joventut va indicar que el Pla contempla un total de 29 projectes en l'àmbit de l'educació, la salut, l'ocupació, el lleure i la participació. Solà va expressar que el Pla "no vol ser un catàleg d'accions sinó un recull de les prioritats en les quals posem l'accent sense perjudici de seguir treballant en les accions que no estan incloses". Per al regidor, l'elaboració del pla ha comptat amb la participació "de tècnics, joves, adolescents i s'ha tingut en compte el context del país per tal de donar resposta i veu a tothom".

Marçal Solà també va destacar la priorització de programes de dinamització sobre el terreny i treball de proximitat per tal de buscar "la complicitat dels joves i observar el món des de l'òptica juvenil implantant polítiques d'acompanyament". De fet, el regidor va indicar que "el Pla Jove busca la complicitat de la informació i la dinamització, usant les noves eines tecnològiques i, sobretot, estenent els serveis i la capacitat d’intervenció sobre el territori". Marçal Solà va expressar també que "cal buscar de forma activa la interlocució amb els joves a través de programes de dinamització sobre el territori" i va manifestar que un dels reptes del Pla és "desenvolupar polítiques d’acompanyament efectives". El regidor de Joventut va finalitzar la seva intervenció agraint tècnics i joves la seva dedicació i participació al Pla.

En la seva intervenció, el regidor de la CUP, Salvador Alemany va expressar que el Pla "hauria de contemplar de manera cabdal l'habitatge i la precarietat laboral". La CUP no comparteix les explicacions de Joventut sobre la no inclusió de accions per a l'habitatge al Pla i lamenta que el document enfoqui exclusivament l'ocupació d'una manera quantitativa i no qualitativa. Alemany també va voler valorar positivament programes com el de Dinamització en el Medi Obert, DIMO i el Moguda de Nit.

Per la seva part, el regidor de Ciutadans, Juan Suárez, va titllar el Pla de molt positiu i va lloar el projecte DIMO.

El regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya, Pol Altayó, va mostrar el suport al nou Pla local però va criticar que el document no reculli cap de les seves aportacions polítiques com ara plans d'ocupació per a joves. També va lamentar que el Pla no aprofiti recursos d'altres administracions com ara accions sobre habitatge jove o l'intercanvi d'experiències, entre d'altres. Altayó també va indicar que "cal explotar la potencialitat del CREVE per als joves" i donar més importància a campanyes contra agressions sexistes en el lleure.

 

Precs i preguntes


Al torn de precs i preguntes el regidor de la CUP va demanar que l'Ajuntament investigui els fets ocorreguts durant la Festa Major al CAP de Santa Perpètua en negar-se, segons afirmen, l'atenció sanitària a una dona en no portar més de tres mesos empadronada al municipi. Per a Alemany aquest fet "no es pot consentir perquè atenta contra tota convivència". El regidor de la CUP va expressar "estar segur que la gran majoria de treballadors del CAP no ho hagués consentit però volem que s'esclareixin els fets". En resposta, la regidora de Salut va manifestar desconèixer els fets i es va comprometre a esbrinar què va passar.


La intervenció del regidor de Ciutadans, Joan Suárez, sobre l'estat de deixadesa del barri de Can Filuà va aixecar el debat amb la regidora de Medi Ambient i serveis urbans, Neus Garcia. Suárez va criticar el que considera «estat de deixadesa del barri de Can Filuà» lamentant que els terrenys es troben "bruts i amb rosegadors" i que els contenidors de residus "estan plens obligant els veïns a deixar les bosses fora dels mateixos". Neus Garcia va titllar les declaracions de Suárez de "no reals" i va recordar-li que els contenidors als quals es refereix Suárez estan tancats per a l'ús en trobar-se fora de servei i que son "alguns veïns els quals actuant de manera incívica" trenquen aquest precint fent un mal ús dels contenidors. Garcia va lamentar la denúncia de Ciutadans perquè, segons va indicar, "el regidor ja és coneixedor de la situació".


En la seva intervenció Juan Suárez també va demanar la retirada d'amiant a Santa Perpètua com ara la que hi ha a les piscines municipals.

Des d'Esquerra Republicana es va demanar un reconeixement al músic perpetuenc Ferran Sala mort a l'edat de 91 anys aquest 23 de setembre. Jordi Umbert va indicar que el millor lloc per plantejar aquesta menció seria el Consell de Cultura i va destacar la figura del mestre. De fet, el Ple es va iniciar amb un minut de silenci en memòria de Ferran Sala. 

 

Foto: El regidor de Joventut en la seva intervenció sobre el Pla local de Joventut en el Ple d'aquest dijous 29 de setembre / L'Informatiu

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política