hola

C-59

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat sol·licitar al govern de l’Estat i a la Generalitat la implantació de la velocitat variable, limitada a 80 km/h com a màxim o qualsevol altra mesura que disminueixi la contaminació, a tots els municipis en zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric, entre ells Santa Perpètua, en especial a l’AP7 i la C59.

També insta a que es prenguin, en aquest sentit, altres mesures ja previstes per la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, “ja anunciades però no executades encara, com són reduir entre un 25 i un 30% el nombre  de vehicles privats, reforçar el transport públic, ambientalitzar el transport de mercaderies i retirar les bonificacions dels dièsel”. La proposició valora que “el problema de la contaminació atmosfèrica en les conurbacions urbanes anirà en augment i cal prendre mesures ja que pot causar malalties cardiovasculars i respiratòries i càncer”. Santa Perpètua és un dels 40 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona inclòs en l’àmbit de protecció especial de l’ambient.
Com a accions dutes pel Consistori, el document recorda les aprovacions de tres plans municipals: de Mobilitat Urbana, d’Acció per a l’Energia Sostenible; i de Millora de la Qualitat de l’Aire.

La proposició menciona un estudi de l’Institut de Recerca d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona que “demostra que la velocitat variable sí que aconsegueix reduir els òxids de nitrogen i les partícules en suspensió de menys de 10 µm”. La proposta es va aprovar durant la celebració del Ple de desembre, aquest dimecres al vespre.


Pobresa energètica i energia renovable

Les altres dues proposicions, també consensuades de manera unànime pels grups municipals del Consistori, fan referència a instar a la Generalitat a aprovar el Reglament que ha de desenvolupar la Llei de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica; i al foment de la contractació d’energia renovable al municipi, la reducció dels consums energètics dels equipaments municipals i l’aplicació de mesures de transparència i comunicació activa per donar a conèixer a la ciutadania aquests consums.

Pla d'Usos del Castell de Can Taió

L’Ajuntament de Santa Perpètua també ha instat a la Generalitat de Catalunya a la redacció del Pla Especial d’Assignació d’Usos del Castell de Can Taió. Com a ens titular d’aquest equipament, la Generalitat ha de disposar d’aquest document, que esdevé un tràmit imprescindible per a la futura obertura del Centre de Recursos per a Persones amb Discapacitat, que gestionarà la Fundació GSIS a les dependències del Castell.

La Fundació GSIS ha rehabilitat les antigues dependències del centre d’acolliment d’adolescents, que ocupava una part del Castell de Can Taió, per destinar-les al nou Centre de Recursos per a Persones amb Discapacitat. Aquest servei no es podrà oferir fins que la Generalitat redacti el Pla Especial d’Assignació d’Usos necessari.

El Castell de Can Taió acull a l’actualitat dues activitats gestionades per la Fundació GSIS i per Iniciatives Solidàries, segons destaca la proposició que manifesta la necessitat de disposar d’un Pla d’assignació d’usos, que ha de promoure la Generalitat coma titular del Castell, “per tal que les entitats que la mateixa administració ha autoritzat a implantar-se puguin desenvolupar-la amb les condicions legals adequades”. La proposició indica que ambdues entitats han intentat des de l’any 2005 obtenir la llicència corresponent, sense que s’hagi estat possible tramitar-les per la manca del Pla d’usos.

El document també especifica que l’oenagé Iniciatives Solidàries disposa al Castell d’un Centre d’acolliment, amb 17 persones acollides i sis treballadors i ocupa onze dormitoris, sales polivalents, cuina, menjador i serveis. L’equipament també acull la Fundació GSIS i les seves activitats: l’Escola Barcanova, GSIS-Hípica Can Taió i GSIS-Verd Serveis de Jardineria. L’Ajuntament destaca a la proposició que la “funció social que realitzen aquestes entitats és molt important i cal garantir la seva correcta implantació  en un espai arquitectònic i un entorn agroforestal molt indicat per a totes elles i en col·laboració en tots els casos amb els nostres propis serveis de Benestar Social”.


Foto: La carretera C-59 al terme municipal de Santa Perpètua / Joel Mesas 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política