hola

Seu d'ERC

El grup municipal d’ERC-MES ha alertat sobre l'abocament de residus contaminants (escòries siderúrgiques) en una finca privada del polígon industrial de Can Vinyalets. La formació reclama al govern municipal major transparència i agilitat en el traspàs d’informació i fermesa davant l’actuació contra els responsables de la mala gestió d'aquests residus.

A més, planteja la possibilitat si no es resol el conflicte amb celeritat de presentar una moció al respecte. El grup ja va preguntar en la darrera sessió plenària sobre aquests fets.

ERC explica que el passat 8 de setembre de 2016 els Mossos d’Esquadra van obrir diligències per a la gestió incorrecta de residus perillosos, concretament de desenes de metres cúbics d’escòria siderúrgica, que havien aparegut en terrenys privats de Sabadell, Polinyà i Sentmenat. El grup recorda que aquests residus contaminants s’han de tractar segons determina l’actual legislació sobre residus amb l’autorització de l’Agència Catalana de Residus i no poden ser abocats en espais com lleres fluvials. La diligència oberta pels Mossos d’Esquadra va arribar a la conclusió que els residus provenien d’una obra pública feta per l’Ajuntament de Polinyà, segons informa ERC.

Poques setmanes després, el grup municipal té coneixement d’aquests fets arran de la comunicació que fa la secció d'ERC de Polinyà. Aquesta comunicació es produeix perquè en el mateix període de temps s’han detectat residus de les mateixes característiques que els abocats il·legalment i sense tractar en els municipis veïns en una parcel·la del polígon industrial de Can Vinyalets. La diferència radica en el fet que "aquests abocaments no es troben especificats en l’atestat policial", segons explica ERC, que afegeix que la secció de Polinyà ha liderat una dura crítica al municipi per posar llums sobre aquest conflicte i que el govern de Sabadell "ja ha posat fil a l’agulla i portat els abocaments fets al seu terme municipal a les instàncies judicials adequades".

El grup municipal d'ERC-MES va analitzar els fets i va reunir-se en diverses ocasions amb la regidora d’Esquerra del municipi veí per obtenir informació de primera mà. La primera actuació realitzada va ser "sol·licitar via instància en data 5 de desembre de 2016 la informació al respecte d’aquest abocament en el nostre terme municipal: origen dels residus, permisos del propietari, etc. arrel de l’expedient informatiu iniciat des del nostre Ajuntament". La formació assenyala que "encara no tenim resposta malgrat haver insistit en el ple i haver entrat per registre una nova instància".

El portaveu del grup, Pol Altayó, ha afirmat que “la situació és greu i alarmant. L’abocament de residus contaminants sense complir requisits legals per part d’una empresa contractada per un Ajuntament no pot quedar en res. Per tant, és urgent saber quin és l’origen dels residus abocats al nostre municipi i en el cas que provinguin de l’obra de Polinyà demanar responsabilitats a qui pertoca”. Afegeix que “si pel contrari, aquests residus no provenen d’aquesta obra caldrà actuar amb totes les conseqüències sobre els responsables d’aquesta mala gestió d’un residu contaminant”.


Foto: Seu d'ERC / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política