hola

ERC ha afirmat que s'ha donat un pas decisiu al Parlament de Catalunya per seguir avançant en la protecció de Gallecs. Des de les seccions locals d'ERC dels municipis que comparteixen Gallecs s'han mostrat "contents per l'aprovació d'ahir, que s'emmarca dins la proposta unitària i de futur amb caràcter supramunicipal sobre aquest espai que varem fer conjuntament per les últimes eleccions municipals". La formació vol fer un reconeixement a la feina incansable de la Plataforma per la Defensa de Gallecs i ha destacat el treball els dos últims mesos "colze a colze" amb els diputats d'ERC al Parlament per fer arribar les reivindicacions del territori i aconseguir el consens en el màxim de temes

ERC afirma que per primer cop la cambra posa per escrit la voluntat del Parlament sobre un seguit de temes llargament reivindicats: l'ampliació de la zona protegida a Santa Perpètua, Mollet i Parets; la inclusió de l'Espai d'Interès Natural (EIN) a la Xarxa Natura 2000 i la declaració de Refugi de fauna; la reclamació de l'aprovació immediata del Pla Especial de l'EIN; la millora de l'impacte actual de les infraestructures que travessen l'espai i evitar incloure'n de noves; estudiar la finalització de l'activitat de tir al plat i la retirada de l'antena existent; la resolució dels problemes d'abastament d'aigua potable, entre d'altres.

La formarció recorda que aquesta resolució va ser registrada per Catalunya Sí que es Pot "a partir d'una proposta treballada des de la Plataforma en Defensa de Gallecs. La feina de la plataforma va començar la primavera del 2014 amb l'anunci del conveni de venda de Can Banús entre l'ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l'Institut Català del Sòl (INCASOL) per tal d'instal·lar-hi una empresa logística". En aquell moment s'inicia una campanya popular que "inclou una gran manifestació i passa per la presentació de mocions als plens dels municipis afectats".

Les negociacions no han estat senzilles, segons reconeix ERC, que explica que "els punts de partida no eren els mateixos, tal com s'ha evidenciat en la votació separada en dos dels apartats de la resolució que hem fet ERC i PdeCAT dins Junts pel Sí".

Des d'ERC som conscients que no està tot fet i que queden pendents demandes que ahir no van poder ser aprovades i en les que haurem de seguir treballant. Lamentem especialment que no s’hagi pogut incorporar el sector de Riera de Caldes II (Polígon Industrial de Llevant) a l'EIN de Gallecs, tal com s'ha aprovat ja en el Ple municipal de Palau-solità i Plegamans. La formació s'ha mostrat satisfeta "de la feina feta per tanta gent. Gallecs es mereix que seguim lluitant per la seva preservació com a paratge natural insòlit i únic a la plana vallesana i metropolitana".


Foto: Paratge natural de Gallecs / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política