hola

El regidor d’ERC-MES Albert Bonàs ha qualificat "d’hipòcrita" l’actitud d’ICV a Santa Perpètua de Mogoda sobre Gallecs, mentre que el portaveu del grup Pol Altayó ha afirmat que "Esquerra no es troba davant cap incoherència com ens acusa ICV".

La formació, en un comunicat, assegura que ERC va votar en contra d’un punt que "demanava moltes coses: modificar el pla director, renunciar al trasllat dels metres quadrats en d’altres espais que hem aprovat incloure al PEIN i també que la Generalitat renunci a qualsevol possible reclamació a l’Ajuntament". El grup considera que està d'acord amb el 75% de la proposta i que per aquest motiu van demanar separar aquest punts però no es va acceptar i "per això van votar en contra".

Altayó assenyala que "no podem donar suport a un punt que barreja diferents aspectes. Compartim molts d’aquests aspectes, però carregar tota la responsabilitat de l’incompliment del conveni signat el 2014 a l’INCASOL és una actitud que no podem compartir. Per això el nostre vot contrari a en aquest punt ja que no es va voler separar de la resta d’aspectes on si coincidim”

ERC recorda que al maig de 2014 va ser l'alcaldessa Isabel Garcia, qui va signar el conveni amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el director de l’Incasòl Damià Calvet, per permetre la instal·lació de l’empresa TransWences a l’àmbit de Can Banús i que el conveni preveu el finançament corresponent per part de l’Incasòl per a la construcció de l’edifici de Desenvolupament Local del complex d’equipaments de la Granja Soldevila.

La formació manifesta que "no podem compartir que després d’acordar la urbanització de Can Banús entre ajuntament i INCASOL, el primer rebi els diners acordats i un any després (maig del 2015, a 5 dies de les eleccions municipals) demani no urbanitzar Can Banús i incompleixi el conveni". I afegeix que "un conveni que, per cert, a dia d’avui encara és vigent mentre no hi hagi la voluntat de les parts a negociar un nou escenari". En aquest sentit, Altayó afirma que "incompleixen amb allò que van signar conjuntament amb l’INCASOL i no es responsabilitzen de les seves decisions. Enlloc de remar conjuntament per donar compliment a la resolució del Parlament i celebrar els acords assolits es dediquen a mirar cap a una altra banda i responsabilitzar només al govern de la Generalitat”. Afegeix que “el govern de la Generalitat via INCASOL és tan responsable de la situació com l’Ajuntament del municipi. El conveni està signat per ambdues parts”.

ERC celebra el canvi d'opinió del govern local però l' emplaça a assumir responsabilitats d'allò signat i seure i renegociar amb l'INCASOl per signar un nou conveni que doni compliment a la resolució del Parlament sobre Gallecs.


Foto: Paratge de Gallecs / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política