hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua va tancar l'any 2016 amb un romanent de tresoreria per a la despesa general de 9.351.015,79 euros. Segons va explicar al Ple el tinent d'alcaldia, Albert Ortiz, ja han estat descomptades les partides de dubtós cobrament amb la qual cosa el romanent és real i disponible

El romanent servirà, segons estableix la llei orgànica d'estabilitat pressupostària, per a reduir l'endeutament en 400.000 euros.

En aquest punt, el portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, va expressar que, degut al bon estat dels comptes de l'Ajuntament, actualment "hi ha capacitat d'endeutament" i que, per això, es podrien "fer d'altres inversions". El regidor de Serveis Econòmics, Albert Ortiz, va indicar que cal "controlar molt la despesa i assegurar un coixí suficient per fer front als projectes engegats i previstos". La liquidació del pressupost 2016 i l'expedient de reducció de l'endeutament van ser aprovats amb els vots d'ICV, PSC, ERC i Cs i amb l'abstenció de la CUP i la PCCA.

El Ple també va aprovar una modificació de crèdits de 6,5 milions d'euros previstos, entre d'altres, del romanent de tresoreria. Amb aquest import l'Ajuntament destinarà fons per fer front a l'augment de l'1% als salaris dels treballadors municipals; al Pla d'inversions per a processos participatius; per a mobiliari urbà i jocs infantils o la millora de la qualitat ambiental, entre d'altres.

Albert Ortiz també va explicar que, amb la modificació de crèdits, es dota de 5,8 milions d'euros un fons de Contingència d’acord amb la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària. El punt va ser aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern i les abstencions dels de l'oposició.

Durant la sessió plenària, que es va realitzar excepcionalment en dimarts i a les sis de la tarda, es va donar compte de l'acceptació de la subvenció atorgada pel fons FEDER per al projecte turístic industrial del Vapor Aranyó i indústria viva. El ple també va aprovar per unanimitat les festes locals per a l'any 2018 que seran el dimecres 7 de març i el dilluns 3 de setembre.

Precs i preguntes

Durant el torn de precs i preguntes el regidor de la CUP, Salvador Alemany, va demanar conèixer l'estat de la redacció del pla d'usos del Castell de Can Taió. El regidor Joan Alcántara va indicar que el pla d'usos estava en un procés de redacció inicial i va expressar que l'Ajuntament s'ha trobat ja amb els arquitectes de la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat encarregats de la redacció.

El regidor de Ciutadans, Juan Suárez, va denunciar a través d'una pregunta al Ple l'estat del parc dels Ametllers i els actes incívics que s'hi produeixen. La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela va expressar que la policia local té a la seva ruta el parc dels Ametllers i realitza controls periòdics. Valenzuela també va indicar que els agents realitzen una tasca informadora però va reconèixer que no es pot dedicar una patrulla permanent al parc perquè aniria en detriment d'altres espais del municipi.

La publicitat i la distribució de l'Informatiu va ser també un punt de debat al darrer ple degut a les incidències registrades en el repartiment de la publicació i per alguns aspectes de la publicitat. A preguntes dels regidors d'ERC, Pol Altayó i de la CUP, Salvador Alemany, que van mostrar la seva preocupació per les incidències registrades amb els darrers dos l'Informatiu, l'alcaldessa de Santa Perpètua va expressar estar al cas dels incompliments i va indicar que des del Servei de Comunicació s'està treballant per tal de solucionar els problemes amb l'empresa que, des del 9 de juny, realitza aquestes tasques.

Proposicions

El Ple de la Corporació també va aprovar amb els vots d'ICV, PSC, ERC, CUP i PCCA i l'abstenció de Ciutadans una moció per instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a prendre les actuacions necessàries per a donar compliment a la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya en relació a la protecció i incorporació de nous sectors i l’ampliació de l’Espai d'Interès Natural de Gallecs (EIN). La moció també demana ampliar l'àmbit de l’espai protegit, anul·lar el sostre industrial i/o terciari, actualment permès, en els sectors de Can Banús II àmbit I i el sector de Mogoda, per tal d’afavorir la integració d’aquests sectors a l’EIN. El document aprovat insta també a la Generalitat incloure el Parc del Calderí de Santa Perpètua de Mogoda com a zona de pre-parc a l’Espai d’Interès Natural de Gallecs.

Tots els grups municipals van manifestar també el seu rebuig a l'acord del Consell General del Poder Judicial de crear un únic jutjat provincial per encarregar-se de totes les reclamacions en matèria de Clàusules Terra i per despeses financeres derivades de la formalització d'hipoteques. L'Ajuntament s'adhereix així a l'acord de la Junta del Col·legi d'Advocats de Sabadell que exigeix la seva immediata retirada.

Una altra proposició aprovada amb els vots favorables de tots els grups a excepció de l'abstenció de Ciutadans va ser de rebuig a la laminació de l’autonomia local i en defensa de la internalització de serveis públics. La proposta manifesta el rebuig als pressupostos generals de l'estat «basats en l'austeritat, la pobresa salarial, les retallades en pensions i serveis públics i la inclusió d'obstacles per dur a terme internalitzacions dels serveis públics». També manifesta l' "oposició a la llei Montoro i a la constant agressió contra l'autonomia local i les obligacions imposades als ajuntaments tendents a privatitzar les seves funcions i ser finançadors obligats de negocis privats i bancs i a recentralitzar-les en clau espanyola".

Finalment, el Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir una proposició que reclama al Govern de l'Estat que aprovi la proposta de llei contra la discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere i característiques sexuals, i d'igualtat social de lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere i intersexuals. La moció també insta al Govern, entre d'altres, a reconèixer el dret d'asil de les persones per motius d’orientació sexual, com diu la llei vigent. I demana al Congrés dels Diputats i al Senat que obrin el debat per legalitzar la maternitat subrogada.

 

Foto: Sessió plenària de juny / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política