hola

El Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat el Protocol contra les agressions sexistes en l’àmbit de l’oci nocturn al municipi. Per a la Festa Major de Santa Perpètua es posarà en pràctica per primera vegada aquest protocol, una iniciativa que pretén prevenir i en el cas de que sigui necessari, actuar, davant de possibles situacions d’agressions per raó de gènere i/o orientació afectiu- sexual.

L’objectiu és fer de la igualtat de gènere i de la prevenció de les violències masclistes i heteronormatives uns dels valors fonamentals de les festes.

El nou protocol posa l’accent en la gran força preventiva que té la resposta comunitària i aposta per la creació d’una Comissió d’Agents Preventius. Aquestes persones seran referents per prevenir i acompanyar en el cas que es produeixi una agressió. El Protocol també contempla una formació especifica per a les persones que formin part d’aquesta comissió per tal d’identificar les violències i compartir criteris i eines per l’actuació.

Aquest protocol ha estat desenvolupat conjuntament per les regidories de Cultura, Igualtat i Joventut i entitats locals, partits polítics i ciutadans a títol individual. És el resultat de la suma i la convicció per eradicar totes les agressions i conductes violentes que puguin esdevenir dins del marc de l´oci nocturn al municipi de Santa Perpètua, segons s’explica a la presentació del document. La regidora d’Igualtat, Sandra Gómez, va destacar “la implicació” de diverses regidories, partits polítics, col·lectius i entitats locals i va recordar que el Ple de l’Ajuntament celebrat al mes de febrer d’aquest any ja va aprovar la creació d’aquesta eina amb la intenció de començar-la a executar a la Festa Major d’estiu 2017.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va agrair el treball de les persones que han fet possible aquest protocol i va demanar “la complicitat” de la societat per eradicar aquestes conductes. El portaveu de la PCCA, Francesc Rodríguez, va manifestar que no es podien repetir les expressions d’una de les actuacions en la darrera edició dels Deskoncerts i va demanar obsevar les conductes perquè el protocol es compleixi a “rajatabla”. La regidora d’ERC Montse Vinyallonga va afirmar que “ens agradaria” que el protocol fos l’inici d’una sèrie d’eines per aconseguir “el respecte en actes públics”.

Durant els concerts de Festa Major s’emetran falques declarant les festes com a territori lliure d’agressions sexistes i heteronormatives. A més, es llegirà un manifest informatiu al començament i a la meitat de les actuacions cada nit, sobre els valors fonamentals de les festes i la prevenció de violències i actituds masclistes. A més, és llegirà un segon manifest de caràcter pedagògic, en el cas de que hagin més de 5 agressions i /o alguna expulsió. Es crearà un registre per poder portar a terme aquesta tasca, que també servirà en el futur per fer un estudi valoratiu i comparatiu.

Referèndum

Aquest va ser el principal punt de l’ordre del dia que es va avançar al dimarts 18 de juliol, on també es va aprovar les retribucions de 2017 del personal de l’Ajuntament que s’incrementa un 1%. En precs i preguntes, l'alcaldessa va manifestar sobre l’1 d’octubre que “encara no coneixem com s’organitzarà aquest referèndum, si compleix amb tota la legalitat jurídica i si és un referèndum vinculant no tindrem cap problema però de moment no sabem la realitat” i va afegir que  “si no es reuneixen aquestes condicions no es posarà en risc la institució ni els funcionaris d’aquesta casa”. Així es va pronunciar arran d’una pregunta del regidor de Ciutadans Juan Suárez que va demanar quina seria la postura de l’Ajuntament de Santa Perpètua davant l’1 d’octubre.


Foto: Ple Municipal de juliol / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política