hola

El parc Municipal es va omplir aquest dimarts 18 de juliol per escoltar el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, en un acte convocat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Santa Perpètua. L’ANC va organitzar aquesta activitat per explicar arguments a favor del sí en el proper referèndum sobre el futur de Catalunya, anunciat per la Generalitat per a l’1 d’octubre.

L’acte va consistir en un col·loqui entre Gabriel Rufián i els assistents que van fer preguntes sobre el futur polític després del referèndum. Rufián va afirmar que “no hi ha cap dubte que el referèndum es farà” i que no hi ha plan B. El polític català espera que els ajuntaments signin el compromís per al referèndum de manera oficial per obrir els col·legis electorals l’1 d’octubre “perquè que un Ajuntament obri l’1O no el fa independentista, nosaltres respectem moltíssim la gent del sí i la gent del no sinó que els fa demòcrates i valents”. El diputat d’ERC ha comentat que han de ser persones formades i assenyalades per un ajuntament les que tutelin unes eleccions no exclusivament funcionaris. La conversa amb el veïnat de Santa Perpètua va tenir lloc en català i castellà perquè “és el país que tenim i m’he criat en aquest bilingüisme, és natural i molt positiu”, va explicar Rufián.

El diputat d’ERC va explicar a l’Informatiu i a Ràdio Santa Perpètua que les seves participacions al programa de Tele5 Sálvame responen al seu esperit transgressor i també perquè s’ha d’ocupar un espai mediàtic que ERC no té a Madrid. “Si tu no hi vas i va un altre amb intencions poc clares”, va argumentar Rufián que espera que l’1O a Santa Perpètua “la gent vagi a votar amb normalitat, que voti sí o voti no, però que participi en una fita extraordinària que culmina un procès extraordinari. L’1 d’octubre no acaba res sinó que tot comença. Serà una gran notícia per a la democràcia”.

 

Foto: Gabriel Rufián durant la seva intervenció al parc Municipal / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política