hola

Salvador Cardús, doctor en ciències econòmiques i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) i Ana Surra, assistent social i diputada al Congrés dels Diputats per ERC, van explicar ahir a Santa Perpètua que ells votaran Sí al referèndum de l'1 d'octubre.

Cardús va afirmar que votaria a favor per "dignitat i reconeixement" i va afegir que es comprometia a treballar per la bona relació amb Espanya. Per la seva part, Ana Surra va esgrimir que es tracta d'un moment històric, "molt semblant a les independències dels països llatinoamericans de la corona espanyola després de 300 anys de colonització".

Cardús i Surra van ser els dos ponents del debat-tertúlia Referèndum i dret a vot que va celebrar ahir al vespre el Pacte Democràtic Local pel Dret a Decidir (PDLDD) de Santa Perpètua. L'acte va tenir lloc al Casal Cívic, amb la presència d'una seixantena de persones. L'activitat al Parlament de Catalunya va impedir la participació de Joan Josep Nuet, secretari tercer del Parlament de Catalunya i membre de la coordinadora executiva de Catalunya en Comú; i Betty Puerto Barrera, psicòloga social i fundadora de la Colectiva de Mujeres Refugiadas, Exiliadas y Migradas, va excusar-se per problemes d'agenda d'última hora.

Les preguntes del públic es van centrar en la possibilitat que el Govern Central prohibeixi el referèndum, la legalitat dels voluntaris, la desobediència, quins resultats donarien legitimitat i què passarà després o com pressionar els ajuntaments perquè cedeixin els col·legis electorals. El Pacte Democràtic Local pel Dret a Decidir va demanar que "l'Ajuntament de Santa Perpètua estigui a l'alçada i cedeixi els espais per celebrar el referèndum" i va anunciar que CUP, Arran i Endavant han convocat per avui a les 20h davant de l'Ajuntament una concentració en defensa del referèndum amb el lema Davant prohibicions i suspensions Sortim al carrer!

Salvador Cardús va afirmar que és molt important la manifestació de l'Onze de Setembre de la que diu que cap moviment polític i social a Europa en el segle passat i que no hi ha hagut cap que hagi mobilitzat una proporció tant gran de població. Salvador Cardús està convençut que urnes, paperetes i espais estan ja preparats.

La diputada d'ERC, Ana Surra, ha explicat que per a ella és un somni poder votar per la independència com van fer els seus avantpassats a Uruguai fa 200 anys. Sobre la legalitat, Surra assegura que les noves lleis del Parlament donen legalitat al referèndum i afirma que els textos legals es fan sempre després que les societats actuïn. Ana Surra assegura que aquest moviment social no s'aturarà.

El Pacte Democràtic Local pel Dret a Decidir demana a l'Ajuntament de Santa Perpètua que "estigui a l'alçada i cedeixi els espais per celebrar el referèndum". Amb aquesta demanda va finalitzar ahir el debat Referèndum i dret a vot.


Foto: L'acte es va celebrar al Casal Cívic / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política