hola

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, en nom de l'equip de govern municipal va donar lectura a una declaració de rebuig a la suspensió de l'autonomia de Catalunya i en defensa de l'autogovern. Aquesta declaració es va produir a l'inici de la sessió plenària ordinària corresponent al mes d'octubre que es va celebrar el 26 d'octubre.


La declaració reitera el convenciment de l'equip de govern (ICV-E i PSC) de que "només el diàleg i la democràcia seran les eines per superar a crisi territorial i institucional més greu des de 1978". I referma que "defensar l'autogovern de Catalunya constitueix l'expressió unitària de les aspiracions de Catalunya i el nostre horitzó de futur com a país".

Isabel Garcia va dir que rebutja "l'aplicació de mesures excepcionals derivades de l'activació de l'article 155 de la Constitució que suposen trencar l'autogovern de Catalunya" i exigeix la seva desactivació. També va declarar que la Declaració Unilateral d'Independència "pot suposar un pas que s'allunyi de la resolució del conflicte" i insta el president de la Generalitat perquè ni la faci efectiva ni la posi a votació en el Parlament. Demana diàleg i la convocatòria d'un referèndum perquè els catalans puguin decidir el seu futur.

L'alcaldessa de Santa Perpètua ha exigit "la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats per defensar les seves idees des de la llibertat i la democràcia" i aposta per promoure l'articulació d'una resposta unitària "en defensa de l'autogovern, coherent amb els valors i principis que garanteixen la cohesió social del nostre país".

La declaració de l'equip de govern municipal de Santa Perpètua exigeix la retirada dels efectius policials enviats de manera expressa a Catalunya per impedir les votacions de l'1 d'octubre, insta la Comissió Europea a que promogui "una mediació política internacional imparcial que permeti trobar vies de diàleg que superi les solucions unilaterals" i l'alcaldessa assegura que es treballarà per preservar la cohesió social i la convivència cívica i democràtica.

Aquesta declaració de rebuig a la suspensió de l'autonomia de Catalunya i en defensa de l'autogovern va ser l'inici del ple de la Corporació Local. En el torn de precs i preguntes, el portaveu d'ERC, Pol Altayó, va dir que "el redactat de la declaració era impossible de subscriure per a nosaltres" ja que ERC no està d'acord en parlar de mesures excepcionals sinó que entén que l'activació de l'art 155 és un cop d'estat i que el text també es pronuncia en contra de la Declaració Unilateral d'Independència.

Ja en el decurs de l'ordre del dia del Ple. Es va aprovar una modificació de crèdits per valor de 664.000 euros que es es destinen al canvi del sistema de climatització de la Biblioteca i Arxiu (200.000 euros); als serveis de manteniment, clavegueram, parcs i jardins (55.000 euros); 100.000 euros a l'abastament d'aigua a través d'un conveni amb la companyia CASSA; a un prèstec bancari pel qual s'ha obtingut subvenció de 129.000 euros; i a l'empresa municipal Mogoda Serveis SAM se la dota amb 180.000 euros provinents de la baixa de la partida de la recollida de residus, segons va informar el tinent d'alcaldia de l'àrea d'Economia. El punt va ser aprovat per l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició.

Finalment, el Ple va aprovar amb el vot en contra de Ciutadans una proposició de condemna de la repressió policial de l'1 d'octubre i de petició de llibertat per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. De l'1 d'octubre diu que va ser "una repressió injustificable que ha vulnerat els drets fonamentals i les llibertats civils que defineixen tota democràcia". I demana l’alliberament immediat dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Durant la lectura d'aquesta proposició, els regidors d'ERC que portaven samarretes de Llibertat Jordis i llaç groc, també llaç duia el regidor de la CUP, van aixecar cartells amb el lema llibertat presos polítics.

Precs i preguntes

El debat del Ple ordinari d'octubre es va centrar molt en l'actualitat catalana. Cal destacar que l'hora del ple es va canviar per poder assistir a la convocatòria de la Taula per la democràcia que contra l'activació de l'article 155 de la Constitució que es va desconvocar a causa de l'actualitat al Palau de la Generalitat amb anuncis de compareixença del President Puigdemont inclosa.

El portaveu de la CUP, Salvador Alemany, que va criticar que els mateixos polítics que viuen en las corrupció i canvien la llei quan els interessa són els que han activat l'article 155 de la Constitució va lloar la declaració del PSC de Santa Perpètua i va preguntar els regidors si, malgrat l'opinió del PSOE, continuaran demanant la no aplicació del 155.

El portaveu del PSC, Antonio Egea, va afirmar que sempre el PSC de Santa Perpètua ha estat en contra de la Declaració Unilateral d'Independència i de l'article 155 i va dir que la via per aconseguir la independència emprada des del govern de la Generalitat no és l'adequada.

Relacionat amb aquest debat polític, el regidor de Ciutadans Juan Suárez, va demanar a l'alcaldessa que es posicionés clarament al costat de la Constitució i va dir que a Santa Perpètua la majoria era no independentista.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va contestar que ningú podia saber què opina la ciutadania perpetuenca ja que no s'ha pogut fer un referèndum amb garanties, inclusiu i reconegut.

Sobre una polèmica relacionada amb la situació política de Catalunya també va anar una pregunta de la regidora d'ERC, Montserrat Vinyallonga, dirigida al regidor d'Educació davant dels atacs llençats per alguns polítics, com Alfonso Guerra, exdirigent del PSOE, contra el model educatiu català.

La resposta del regidor d'Educació, Antonio Egea, va ser de condemna rotunda als atacs i de defensa del model educatiu català.


Foto: Sessió plenària del mes d'octubre / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política