hola

El cant dels ocells, de Pau Casals, interpretat per la violoncel·lista perpetuenca Ester Umbert, va sonar dissabte al parc dels Països Catalans en l’acte organitzat pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Santa Perpètua per recordar que es complien dos mesos des de l'empresonament del perpetuenc i president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i de l'expresident de l'ANC, Jordi Sánchez.

Més de 200 persones van participar d’aquesta reivindicació durant la qual es va fer una marxa fins a la plaça de la Vila en què se sentien crits de «Llibertat presos polítics». Els participants portaven espelmes i llaços i bufandes grogues i en arribar a la plaça de l’Ajuntament es van concentrar per escoltar les paraules que havia escrit Neus Cuixart, germana del president d’Òmnium Cultural. "Per molts viatges que fem cap a Madrid no som capaços de quotidianitzar aquesta situació indigna i és un bon senyal perquè el nostre subconscient sap que estem vivint una situació d'excepció i absoluta anormalitat en un país que es fa dir demòcrata", sentenciava la carta escrita per Cuixart on es mostrava molt agraïda per tot el suport rebut durant aquests dos mesos que el seu germà porta a la presó de Soto del Real. "Cada llacet groc, cada xapa, pòster, acte, mobilització, ens ajuda a saber que realment no estem sols i que tenim tanta i tanta gent al costat que quan ens manqui la força algú sortirà al nostre rescat, ens agafarà del braç i ens dirà: Amunt, que no esteu sols!", llegia Cuixart.

Per tancar l’acte, Toni Bonàs, president de l’assemblea local de l’ANC, va fer lectura del manifest que es va poder escoltar a totes les concentracions d’arreu de Catalunya on es recordava que "hi ha quatre homes de pau a la presó i avui, fa dos mesos que els Jordis són a la presó. No els oblidarem i no els deixarem que se n'oblidin!". L’acte va acabar també amb música quan els assistents van cantar Els Segadors.


Foto: Neus Cuixart,  adreçant-se als concentrats a la plaça de la Vila / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Tamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya
09 Abr 2024 14:00 - RedaccióTamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya

La regidora Tamar Zamora serà candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya el 12 de maig. L'actual [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política