hola

Unes 200 persones es van concentrar divendres 16 de febrer per donar el seu suport a la família del perpetuenc Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, just en el dia que feia quatre mesos que va ser empresonat per ordre de l'Audiència Nacional acusat de sedició i de rebel·lió igual que l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez.

L'acte va tenir lloc a la plaça de la Vila convocat pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Santa Perpètua de Mogoda.

A nivell de Catalunya, Òmnium Cultural i ANC van fer una convocatòria per aquell mateix dia i hora davant de tots els ajuntaments amb el lema Il·lumina la llibert4t. En la concentració de Santa Perpètua es va col·locar un gran llaç groc al terra de la plaça i es va estendre una pancarta de Llibertat , us volem a casa !!! amb les cares de Cuixart i Sànchez.

Durant l'acte van prendre la paraula quatre persones per donar lectura a diferents escrits. Rosa Rovira va recordar les agressions patides darrerament al municipi amb armes d'aire comprimit i va condemnar les forces polítiques "repressores". Rovira va dir que aquestes concentracions són les accions que cal continuar fent per reclamar la llibertat del poble.

Òmnium Cultural i ANC van elaborar un manifest per ser llegit en les diferents concentracions amb motiu dels quatre mesos d'empresonament dels seus dirigents. A Santa Perpètua l'encarregat de llegir-lo va ser Jaume Vinyals. El manifest diu que "la persecució a Cuixart i Sànchez és injusta basada en acusacions falses amb mesures penals excessives i desproporcionades". El text continua dient que "la repressió afecta a tota la democràcia, si els drets fonamentals i les garanties judicials són vulnerats en el cas de Cuixart i Sànchez, si poden ser interpretats arbitràriament per un jutge, d'ara en endavant qualsevol ciutadà podrà veure vulnerat els seus drets fonamentals i les garanties judicials, podrà ser interrogat i jutjat per republicà i independentista".

Angelina Marcè va llegir una carta de Jordi Cuixart escrita a la Muriel Casals en record dels dos anys de la seva mort. I la germana gran de Jordi Cuixart, la Neus, va recordar que "gent que fa coses per la gent sense esperar res a canvi, aquesta és la societat que, entre molts altres, el Jordi vol aconseguir al capdavant d'Òmnium, a la nostra família i dins de casa seva. Un lloc per a tots, on tothom hi càpiga i on ningú hagi de renunciar a res. Una societat lliure i digne per a tothom". Neus va dedicar unes paraules als concentrats per agrair les mostres de suport en uns moments tan difícils per a la família i va afirmar que "a vegades ens dona la sensació que amb un senzill moltes gràcies no n'hi ha prou".


Foto: Un moment de la concentració / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política