hola

Esquerra Republicana de Catalunya ha explicat en un comunicat que segueix la seva ronda de visites als municipis que apliquen models de recollida de residus diferents a l’aplicat a Santa Perpètua.
Els regidors Pol Altayó i Albert Bonàs van conèixer a Vacarisses el funcionament de la recollida de residus porta a porta i van "rebre les explicacions i aclariments oportuns de la mà de l’alcalde del municipi, el republicà Toni Masana".

Segons explica la formació en un comunicat, en aquesta visita van treballar sobre el model aplicat a Vacarisses i van observar les dades d’evolució del percentatge de recollida des de l’aplicació del model i resoldre dubtes de caràcter logístic i de millora que caldria aplicar.

El regidor Albert Bonàs explica que “Vacarisses va començar la recollida porta a porta encara no fa ni mig any. En aquests mesos han passat d’un percentatge de recollida selectiva molt proper al 30% a estabilitzar-lo gairebé fregant el 70%. Exemple evident que la recollida porta a porta no és només una necessitat sinó una realitat imprescindible per millorar la recollida i correcta separació de residus: Un exemple més que cal canviar coses al nostre municipi”

D’altra banda, el portaveu de la formació, Pol Altayó destaca que “a Santa Perpètua estem a anys llum d’aquest nivell de recollida. Cal que parlem de quin és l’objectiu a llarg termini. I a Esquerra el tenim clar: cal identificar qui genera cada residu. Perdre l’anonimat ens farà millorar exponencialment”. A més a més, afegeix “abans d’això, però, ens calen mesures de xoc, d’impacte per avançar amb accions que suposin millores substancials mentre es decideix el model de futur a aplicar”

La formació també manifesta que veu amb bons ulls i celebra l’inici d’un procés de debat polític al Consistori de Santa Perpètua per avaluar i acordar un model de recollida de residus. “És imprescindible per al seu bon funcionament i aplicació que aquest sigui un debat de ciutat i s’acordi a llarg termini. Això no vol dir que no hi pugui haver discrepàncies en certes accions, però cal que tothom comparteixi el model a aplicar” manifesta Bonàs al comunicat de premsa.

 

Foto: Els regidors d'ERC Pol Altayó i Albert Bonàs van visitar Vacarisses / ERC

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Tamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya
09 Abr 2024 14:00 - RedaccióTamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya

La regidora Tamar Zamora serà candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya el 12 de maig. L'actual [ ... ]

Política
L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política