hola

El Ple del mes d'abril va aprovar per unanimitat el Pla director de Cooperació i Solidaritat 2018-2022. El regidor de Cooperació, Sergi Hernández, va explicar que s’han dut a terme diversos tallers i trobades obertes en les quals han pres part les entitats que participen habitualment en el Consell Municipal de Solidaritat. Va voler agrair i posar en valor als autors de l’anterior Pla local perquè ha quedat demostrat, va dir, que era un pla avançat i que ja havia marcat com a eix vertebrador el codesenvolupament, que continua sent bàsic en el Pla aprovat aquest dijous.
"L'objectiu és aconseguir incidència en les intervencions per assolir la igualtat i la justícia social, dotar de mitjans a les comunitats desafavorides perquè amb el seu treball i el nostre ajut puguin assolir els seus reptes", segons va manifestar en el Ple Sergi Hernández, que també va apuntar que es vol reformular els espais de participació ciutadana perquè generi més interès entre el veïnat.

El regidor de Solidaritat va assegurar que el vector principal del Pla és la cooperació al desenvolupament per empoderar a les entitats i fomentar la cohesió social. El Pla de Cooperació també aposta per la cooperació directa de l'Ajuntament segons va anunciar Sergi Hernández.

El portaveu de la CUP va demanar una tasca de sensibilització amb la població perpetuenca per tal d'aconseguir una major participació en el Consell Municipal de Cooperació. Per la seva part, ERC-MES va lloar el procès de participació a través del qual s'ha elaborat aquest nou Pla Director de Cooperació. L’alcaldessa, el regidor de Cooperació i el grup municipal d'ERC-MES van agrair especialment la presència d’alguns membres d’entitats de cooperació participants en el procés de redacció del Pla a la Sala de Plens.

Stolpersteine

La Corporació també va aprovar per unanimitat l’adhesió al projecte Stolpersteine, que són uns petits monuments de plaques individualitzades i d’una mena de llambordes que es posen a la vorera per recordar víctimes del nazisme, dels deportats a camps d’extermini. El regidor de Cultura, Marçal Solà, va recordar que s’ha treballat en aquest projecte arrel d’un prec al Ple d’ERC i que s’està treballant amb el CREM per investigar possibles perpetuencs víctimes del nazisme. Solà va dir que a més de Projecte Forns i Josep Rovira s’ha trobat altres dues persones amb vinculacions al municipi que entraran inicialment en aquest projecte a través del Memorial democràtic.

Agenda Estratègica de Comunicació

El Ple va aprovar inicialment l’Agenda Estratègica de Comunicació amb els vots a favor d’ICV, PSC i C’s i l’abstenció d’ERC-MES, les CUP i la PCCA. L’agenda inclou 39 accions i neix de la necessitat de millorar la comunicació institucional de l’Ajuntament en el marc del desplegament de la Línia 5: Ciutat amb projecció i identificació externa del Pla Estratègic Santa Perpètua 2025.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va dir que amb l'Agenda s'integren els objectius de "més qualitat ambiental, una major cohesió i disminució de les desigualtats al municipi, i l'aposta per esdevenir un centre metropolità d'economia avançada".

L’optimització dels sistemes de comunicació municipals, potenciar el caràcter de servei públic i comunicar per incrementar la confiança i l’autoestima perpetuenca són els objectius de l’Agenda Estratègica de Comunicació, segons va afirmar Garcia.

El regidor de la CUP, Salvador Alemany, va justificar la seva abstenció per dubtes de pes com que la direcció del departament de comunicació no recaigui en un professional de l’àmbit. El portaveu de C’s, Joan Albalat, va dir que votarien a favor perquè s’havien recollit aportacions dels treballadors dels mitjans de comunicació.

El portaveu d’ERC-MES, Pol Altayó, va afirmar que l’agenda marca línies estratègiques però no afronta problemes com que els articles de l’Informatiu no van signats i que la direcció del departament ha de ser un professional de l’àmbit escollit per una majora qualificada del Ple.

L'alcaldessa va recordar que es tracta d'una aprovació inicial i va dir als grups municipals que encara es pot arribar a acords. Isabel Garcia va assegurar que l'Ajuntament disposa d'uns bons mitjans de comunicació i de bons professionals.

D’altra banda, el Ple va modificar l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per l'ocupació de terrenys de domini públic amb taules i cadires per què s'afegeixen dues taxes que afecten al recinte firal pel que fa a la instal·lació de firaires durant les festes majors d'estiu i d'hivern i la connexió a la xarxa de subministrament elèctric que s'instal·len durant les festes al passeig de la Florida. També va aprovar les festes locals per a l'any 2019, que seran el 7 de març i el 2 de setembre.


Foto: Imatge del Ple del mes d'abril / L'Informatiu
--

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política