hola

El Pla Local d'Igualtat 2018-2021 es sotmetrà a l'aprovació del Ple aquesta tarda en la sessió ordinària que celebrarà la Corporació Local.

El Pla Local d'Igualtat té per objectius posar les bases per a la construcció d'una cultura per a un nou contracte social que tingui com a pilar fonamental la reorganització dels temps i treballs; establir les polítiques de dones com a un eix transversal en l'acció de govern i oferir una atenció integral davant les necessitats de les dones; incrementar la presència i participació de les dones és un altres dels objectius del pla; així com millorar els programes per a l'abordatge integral de les violències masclistes.

El nou Pla Local d'Igualtat 2018-2021 inclou un pla d'acció estructurat en sis línies estratègiques. Aquest és un dels punts que conformen l'ordre del dia del ple que inclou també una modificació de crèdit que inclou la incorporació de les partides corresponents al pla triennal d'inversions per a aquest any.

En l'àmbit de Territori i Sostenibilitat, el Ple presenta dos punts. Un és l'aprovació provisional del Pla de Millora Urbana per a l'accés des de la carretera C59 al carrer del Montsià. I l'altre, l'aprovació del text refós de la modificació puntual del Pla General sobre la disposició addicional en edificacions existents en zones industrials per a facilitar mesures de millora i de seguretat ambiental, alimentària i industrial.

Altres punts són la memòria d'avaluació del compliment del Pla Estratègic de Subvencions 2017 i l'adhesió de l'Ajuntament a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores. L’objectiu és crear xarxa i compartir experiències amb ciutats de tot el món unides per aquest objectiu comú, així com, tenir accés a la informació de programes, iniciatives i recursos, participar en els Congressos Internacionals, donar a conèixer les iniciatives en les quals està treballant Santa Perpètua de Mogoda i adquirir compromís amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores per promoure un model educatiu que permeti avançar en un model propi de ciutat educadora.

Els grups municipals presenten quatre proposicions al Ple. Avui, coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, l'Ajuntament expressarà el reconeixement del dret que tenen totes les persones a viure en igualtat de drets i en la diversitat afectiva i es comprometrà a treballar en la normalització social del col·lectiu de persones LGTBI. També es comprometrà a lluitar contra la LGTBIfòbia i a aplicar les mesures legals previstes per eradicar qualsevol tipus d'homofòbia en els àmbits escolar, laboral, social i polític.

Els grups municipals proposen que l'Ajuntament insti al Congrés dels Diputats i al Govern de l'Estat Espanyol a ratificar el conveni 189 de l'Organització Internacional del Treball que obliga a l'equiparació dels drets laborals de les persones treballadors de la llar a la resta de treballadors del Règim General de la Seguretat Social Fent especial menció a l’equiparació en el dret a la prestació d’atur, la cobertura de maternitat, les prestacions per incapacitat laboral transitòria; així com la introducció de mesures correctores en les cotitzacions per garantir el dret a una jubilació digna i eliminar la finalització del contracte per lliure desistiment.

La tercera proposició insta al Govern Espanyol i a les institucions europees a rebutjar la creació d'un producte paneuropeu de pensions individuals proposat per la Comissió Europea que faria desviar possibles cotitzacions socials que podrien augmentar els ingressos dels sistemes públics de pensions a empreses privades que obtindran importants beneficis i assegura que "no és un instrument de protecció social, sinó un mecanisme d'acumulació de capitals".

I per últim, es proposa al Ple la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en relació al món local català davant la realitat del refugi a l'Estat Espanyol. S'exigeix el compliment dels acords per a l'acollida de les 17.337 persones refugiades i per això les ciutats s'ofereixen a col·laborar de forma activa. Es demana un replantejament del procediment d'atenció social a sol·licitants d'asil a Espanya i informació detallada de la destinació dels Fons d'Asil, Migració i Integració.

El Ple començarà a les set de la tarda i es podrà seguir en directe a través del 107.0 FM, online a radio.staperpetua.org i amb imatges amb el facebook de l'emissora municipal @radiosantaperpetua.

Abans de la sessió plenària tindrà lloc la junta d'accionistes de l'empresa Municipal de Mogoda Serveis on s'aprovarà els comptes, l'inventari i el balnç de l'exercici de 2017.


Foto: Sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política