hola

La Corporació va celebrar el 24 de juliol la sessió plenària ordinària del mes de juliol.

El punt més destacat del dia va ser l'aprovació d'una proposició en defensa del poble gitano que condemnava les declaracions del ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, per antidemocràtiques i racistes i per les amenaces de la realització d'un cens de la comunitat gitana que té com a objectiu l'expulsió d'aquests.

La proposició insta també al Govern Italià a reconsiderar qualsevol acció política que menyspreï els drets i les llibertats fonamentals estigmatitzant al poble gitano i reclama al Parlament europeu i als governs dels diferents Estats membres de la Unió Europea a seguir treballant pels drets de qualsevol ciutadà i per eradicar les polítiques que creen la desigualtat i la injustícia.

A través de la proposició, l'Ajuntament es compromet a continuar impulsant polítiques de suport, sensibilització i reconeixement de la cultura del poble gitano i a seguir impulsant la participació d'aquests.

La proposició la van presentar tots els grups municipals.

D'altra banda, el Ple també va aprovar per unanimitat tres punts referents a tres acords de la Mesa general de negociació de matèries comunes del personal funcionari i laboral al servei de l'Ajuntament en relació al calendari laboral de 2018; a l'adaptació a l'escola dels fills i filles que cursin fins a primer de Primària, a l'inici de cada curs escolar i en relació a la compensació horària per compensació d'hores extraordinàries.

La Corporació també va aprovar un reconeixement extrajudicial de crèdit amb els vots favorables d'ICV-E, PSC i les abstencions de ERC, C's, CUP i PCCA i va aprovar provisionalment la modificació de l'ordenança reguladora de la taxa per ocupació del subsòl, el sòl i la volada de la via pública amb els vots a favor d'ICV, PSC, ERC i CS i les abstencions de CUP i PCCA.
El Ple també va declarar d'especial interès i utilitat municipal l'execució de les obres d'instal·lació d'un mòdul a l'INS Rovira-Forns i un altre a l'INS Estela Ibèrica amb la unanimitat de tots els grups.


Foto: Sessió plenària del mes de juliol / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política