hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor de Cultura i Joventut, Marçal Solà, van visitar divendres el president d’Òmnium Cultural, el perpetuenc Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners.

El representants municipals van mostrar el suport al perpetuenc i van denunciar la situació “injusta” en la qual es troba Cuixart. "No és de rebut que es trobi en privació de la llibertat de manera preventiva fins que es produeixi un judici" ha assenyalat l’alcaldessa que ha recordat que l’Ajuntament de Santa Perpètua "sempre ha defensat els drets i les llibertats". Isabel Garcia ha explicat que la trobada es va realitzar a petició del president d’Òmnium Cultural, a través de la seva família, i que va ser amena i distesa. La primera edil ha detallat que van parlar de diferents aspectes relacionats amb Santa Perpètua i ha assenyalat que el president d’Òmnium Cultural va agrair la visita i la proposició aprovada pel Consistori el mes de març de suport a les persones empresonades en la qual també s’expressava la solidaritat amb les famílies.

“Santa Perpètua és el lloc on vaig néixer i créixer”, va manifestar Cuixart, “però també allà on vaig aprendre que podem construir un futur compartit sense demanar renúncies”.  El perpetuenc també va fer arribar a l'alcaldessa el seu sincer agraïment a tot el poble, per tota la solidaritat, tendresa i suport a la família i amics i va posar com a exemple les concentracions que es fan regularment al municipi.  Cuixart  va voler posar especialment en valor la visita del regidor de Cultura, “pel compromís inequívoc que la ciutat sempre ha mostrat amb la cultura”, com el suport a l’acte ‘Cultura contra la repressió’ organitzat per Òmnium el 22 d’abril. El president d’Òmnium Cultural també va agrair personalment la moció en suport a les persones empresonades que es va aprovar al Ple municipal per quasi unanimitat i sense cap vot en contra.

Diumenge 16 de setembre va fer onze mesos que Jordi Cuixart està privat de llibertat en presó preventiva.


Foto: L'alcaldessa i el regidor de cultura davant la presó de Lledoners / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política