hola

Un grup d’entitats de Santa Perpètua ha decidit commemorar el primer aniversari de l’1 d’octubre recordant els fets succeïts “per exercir un dret fonamental en qualsevol democràcia: el dret a decidir”, segons afirmen en un comunicat.

L’organització està formada per ANC, Arran, CDR, Cineclub Cisco Mosenya, Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), CUP, ERC, Federación Republicanos, Junts x Catalunya, Jovent Republicà, Partido Comunista Español (Marxista-Leninista) i Som Alternativa i la col·laboració de la Plataforma 1 d’Octubre.

L’acte, aquest diumenge 30 de setembre, tindrà diversos espais. Començarà a les 18.30h amb una concentració de persones als diversos col·legis electorals de l’1O que van ser el CAP Santa Perpètua, el Casal Cívic, el CAP La Florida i els instituts Estela Ibèrica i Rovira-Forns. Des d’allà s’anirà cap al parc Municipal on es donarà lectura cap a les 19.10 h al manifest elaborat per a aquesta efemèride i anuncien una sorpresa. Cap a les 19.45 h els actes es traslladaran a la plaça de Miquel Martí i Pol on és previst un debat amb Joan Canadell, empresari fundador del Cercle Català de Negocis; Jaume Casals, alcalde de Navàs; i Albano Dante Fachín, diputat al Parlament de Catalunya.

L’organització convida a tothom a fer un sopar de carmanyola i a les 21.30h l’acte final serà el passi d’un recull d’imatges recopilades pel CREM i pel Cineclub Cisco Mosenya sobre l’1 d’octubre a Santa Perpètua.

El CREM i el Cineclub Cisco Mosenya projectaran aquest dissabte 29 de setembre al Teatre del Centre Parroquial a les 20 h la pel·lícula El xoc. El passi comptarà amb la presència del seu director, Enric Vilageliu, amb qui els assistents podran debatre. El documental recull imatges i so ambient de l’1O de les bambolines del Parlament de Catalunya i del carrer. Segueix independentistes i opositors des d’una mirada cinematogràfica.

Naara Fernández, com a portaveu de totes les entitats implicades a l'organització, explica que l'1 d'octubre de 2017 va representar a tota la ciutadania que volia votar sí o no i que aquesta unió és la que es vol rememorar.

Els actes es concentraran aquest diumenge però dissabte es preestrena del documental El xoc i el debat que es pugui produir amb el seu director Enric Vilageliu. Fernández apunta que aquest audiovisual que recull imatges i so ambient de l’1O de les bambolines del Parlament de Catalunya i del carrer es passarà la setmana vinent per TV3.

El programa d'actes del primer aniversari de l'1 d'octubre a Santa Perpètua tindrà diversos espais. Naara Fernández explica que des dels col·legis electorals d'aquell dia es farà una marxa cap al parc Municipal on a més de la lectura del manifest hi ha previst una sorpresa. A la plaça de Miquel Martí i Pol està previst un debat participatiu a les 19.45 h

A les 21.30h l’acte final serà el passi d’un recull d’imatges recopilades pel CREM i pel Cineclub Cisco Mosenya sobre l’1 d’octubre a Santa Perpètua. El poder fer un sopar de carmanyola és una manera també, segons diu Fernández, de mostrar la República més ecologista que es vol per a Catalunya.


Foto: El Casal de la Gent Gran durant la matinada de l'1 d'octubre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política