hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va aprovar el Compte General 2017 en la sessió ordinària celebrada aquest dijous 27 de setembre. El balanç indica un romanent de tresoreria de 6.603.524, 28 euros a data 1 de gener de 2018, un total de 36.162.359,42 euros en drets reconeguts i altres 36.212.556,56 euros d'obligacions reconegudes.El tinent d'alcaldia d'Organització i Economia, Albert Ortiz, va manifestar que aquestes dades evidencien la bona gestió i, pel que fa al romanent de tresoreria, garanteixen l'estabilitat pressupostària de la Corporació. El Compte General inclou els pressupostos de l'Ajuntament, de l'empresa municipal Mogoda Serveis SAM i del Consorci Urbanístic de Can Filuà i es va aprovar amb els vots favorables d'ICV, PSC i ERC i va comptar amb les abstencions de C's, CUP i PCCA.

Durant la sessió plenària, la Corporació local també va aprovar una modificació de crèdits per un import de 188.024,64 euros. L'acord va comptar amb el vot favorable de l'equip de govern (ICV i PSC) i l'abstenció dels grups de l'oposició (ERC, C's, CUP i PCCA). El tinent d'alcaldia d'Organització i Economia va explicar que es destinaran partides a la rehabilitació d'edificis (blocs 86-87 a Can Folguera), a la instal·lació i substitució d'enllumenat nadalenc, a material de l'Escola Municipal de les Arts i a la instal·lació d'un punt de recarrega de vehicle elèctric.

Així mateix es va donar llum verda al Pla econòmic financer, amb el vot favorable d'ICV, PSC i ERC i les abstencions de C's, CUP i PCCA. En aquest punt, Albert Ortíz va criticar les normes restrictives de l'Estat per utilitzar el romanent de tresoreria i va defensar les polítiques municipals en atenció a les persones. “Presentarem els plans econòmics que calguin”, va indicar, perquè “no deixarem d'atendre les necessitats de la ciutadania”, va afegir.El portaveu d'ERC, Pol Altayó, va criticar l'Estat espanyol i va afirmar que "és intolerable que decideixi en què ens podem gastar els diners els ajuntaments".

D'altra banda, el Ple va aprovar la suspensió de tot tipus de tramitacions i llicències per un període de dos anys en l’àmbit de l’enllaç entre l’autopista AP7 i la carretera B-140 al paratge de Can Sabau. La finalitat és estudiar i redactar un Pla especial en aquest sector. El punt va comptar amb l'aprovació dels grups municipals d'ICV, PSC, ERC i C's i l'abstenció de la CUP i la PCCA.

La superfície a la que afecta la suspensió per dos anys de llicències és de 92,41 hectàrees, de les quals 22,9 corresponen a sòl urbà i la resta a sòl no urbanitzable. Aquest sector concentrava reserva de sòl de sistema viari per fer vials i enllaços entre l'autopista Ap7 i la carretera B-140, i que finalment no es destinaran a aquesta finalitat.

El regidor d'Urbanisme, Joan Alcántara, va explicar que "volem generar un pla especial explicit amb tots els requeriments ambientals i paisatgístics detectats" i va afegir que la intenció també és que "aquest pla resolgui els desajustos entre vies i en les industries existents".

D'altra banda, es va verificar el text refós per a la Modificació Puntual del Pla General Municipal d'Ordenació de Santa Perpètua de Mogoda per tal de facilitar la implementació de mesures de millora i de seguretat ambiental, alimentària i industrial en edificacions existents en zones industrials d’edificació aïllada (polígons). La proposta va comptar amb els vots favorables d'ICV,PSC,ERC i C's i l'abstenció de la CUP i la PCCA.

Altres punts de la sessió plenària van ser la ratificació, amb l'abstenció de la CUP, de l'acord de la dissolució del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, les funcions del qual assumirà el Consell Comarcal, i l'aprovació de les retribucions 2018 del personal municipal i dels membres electes de la Corporació, que es va aprovar per unanimitat.


Agraïments de Jordi Cuixart

El perpetuenc Jordi Cuixart va fer arribar a l'alcaldessa el seu sincer agraïment a tota la ciutadania de Santa Perpètua i a tots el grups de la Corporació. Així ho va expressar Isabel Garcia durant la celebració de la sessió plenària del mes de setembre on va traslladar aquest prec que li va fer Cuixart. L'alcaldessa va informar al Ple de la seva visita al president d'Òmnium Cultural a la presó de Lledoners. L'alcaldessa va insistir en la situació “injusta” en la qual es troba Cuixart.

Isabel Garcia va explicar que la trobada es va realitzar a petició del president d’Òmnium Cultural, a través de la seva família, i que va ser una experiència agradable comprovar la fortalesa emocional de Jordi Cuixart.
0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política