hola

El PSC de Santa Perpètua ha explicat aquest dijous a la ciutadania la proposta de pressupostos del govern de l’Estat que han acordat el PSOE i Podemos. La formació, coincidint amb el mercat setmanal, ha instal·lat una carpa informativa al passeig de la Florida i ha distribuït díptics amb els principals eixos que recull la proposta.

El candidat del PSC ha manifestat que “és tracta d’una proposta on destaquen les mesures socials amb l’objectiu d’ajudar les persones que ho estan passant pitjor a causa de la crisi que hem patit i de les accions d’austeritat que va impulsar el PP”.

El candidat del PSC ha destacat, entre les propostes, l’increment del salari mínim fins a 900 euros, “l’augment més gran de la història de la democràcia”, la recuperació del subsidi d’atur per a majors de 52 anys i que els treballadors autònoms cotitzaran en funció dels seus ingressos reals. A més "pel que fa a les pensions, les mínimes pugen un 3%, i la resta es revaloritzen segons l’IPC i s’elimina el copagament dels medicaments”, segons Pere Garcia.

El candidat també ha parlat de l'increment de beques, la reducció de les taxes universitàries, l'increment del 6,7% del pressupost d'investigació, la reforma del bo social i la creació d’un fons de 50 milions per garantir el desplegament de la legislació contra la pobresa energètica. També de l'increment de 515 milions d’euros per finançar l’atenció a la dependència, l’increment d’un 10% del pressupost per finançar el Pacte Estatal contra la Violència de Gènere i "dels 2.200 milions d’euros que es destinen a Catalunya". Garcia ha afirmat que “ara és el moment en què els grups polítics s’han de posicionar i donar el seu suport a aquests pressupostos socials, els més socials dels darrers anys... i si no ho fan, ho hauran d’explicar a tota la ciutadania”,

El candidat també ha explicat que qui més té aportarà més, incrementant dos punts l’IRPF a les persones que guanyen més de 130.000€ anuals, o quatre punts a qui guanya més de 300.000€ anuals. També es proposa incrementar un 1% l’Impost de Patrimoni a les fortunes de més de 10 milions d’euros i es crea, per exemple, un impost de transaccions financeres i un altre sobre alguns serveis digitals que ara no tributen.

El candidat socialista a l’alcaldia de Santa Perpètua detalla que “entenem que aquests pressupostos no agradin a la dreta perquè no són els pressupostos del PP ni de C’s, però són els pressupostos que vetllen pel benestar de les persones que més ho necessiten”.


Foto: Carpa informativa del PSC aquest dijous 8 de novembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política
Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política
Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política