hola

El Ple de l'Ajuntament donarà suport a la mobilització convocada pels metges d'atenció primària de Catalunya durant aquesta setmana a través d'una proposició que signen tots els grups municipals.

D'aquesta manera l'Ajuntament instarà el Departament de Salut i, específicament, la gerència de l'Institut Català de la Salut (ICS) a una negociació efectiva amb tots els col·lectius que treballen en l'atenció primària "que pateixen l'impacte de les males condicions laborals i la pèrdua de dignitat de la tasca assistencial".

L'Ajuntament vol que la Generalitat de Catalunya aposti per l'atenció primària i comunitària i augmenti el pressupost destinat fins al 25% que permetria la reobertura de serveis tancats, garantir una dotació suficient als CAP, atenció continuada i urgències. Recuperar el personal perdut des del 2011 i revisar la ràtio de professional per habitant són altres dels aspectes que demana el Consistori.

Aquesta serà una de les proposicions que aprovarà el Ple de la Corporació local aquest vespre en el decurs de la sessió ordinària del mes de novembre. També està previst aprovar proposicions en suport del 25N i de la Fundació Proactiva Open Arms. A més demanarà al Departament d'Ensenyament de la Generalitat a aturar els treballs d'elaboració i aprovació del Decret de menjadors per obrir un nou cicle de debat amb la comunitat educativa. 

La Corporació també aprovarà una proposició en la qual es rebutja les peticions de presó fetes per la fiscalia i l'advocacia de l'Estat contra els encausats pel procés de Catalunya.

L'ordre del dia del Ple de novembre inclou també l'aprovació de l'addenda al conveni de coordinació intermunicipal entre diferents Ajuntament per la prestació conjunta del servei de taxi i diversos punts referents a expedients de reconeixement extrajudicials de crèdits així com l'adhesió a la central de contractació de l'Estat.

La sessió plenària de l'Ajuntament de Santa Perpètua començarà a les set de la tarda i serà retransmesa en directe per Ràdio Santa Perpètua, online per radio.staperpetua.org i amb imatges a través del Facebook de l'emissora municipal.


Foto: El CAP de Santa Perpètua amb pancartes en suport a la vaga / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República
12 Abr 2024 11:16 - RedaccióLa plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República

La plaça de les Tretze Roses acollirà el diumenge 14 d’abril l’acte institucional de commemoració [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política